» » žafran: Uporablja, Neželeni Učinki, Interakcije In Opozorila

žafran: Uporablja, Neželeni Učinki, Interakcije In Opozorila

Druga imena:

Jeseni Crocus, Azafrán, Azafron, Croci Stigma, Crocus Cultivé, Crocus sativus, indijski žafran, Mare, Kesar, Kumkuma, Crocus žafran, Safran, Safran Cultivé, Safran Espagnol, Safran des Indes, Safran Véritable, španski žafran, pravi žafran, Zafran.

ŽAFRAN pregled informacij

žafran: Uporablja, Neželeni Učinki, Interakcije In OpozorilaŽafran je rastlina. Posušene pestiča (nit podobne dele cvet) se uporabljajo za izdelavo žafran začimb. Lahko traja 75.000 žafran cvetovi pripraviti en funt žafran začimb. Žafran je večinoma obdelana in obirajo ročno. Zaradi količine dela sodelujejo pri nabiranju, žafran velja za enega najdražjih svetovnih začimb. Pestiča so tudi že rabljen uganjati medicine.

Žafran, ki se uporablja za astmo, kašelj, oslovski kašelj (pertussis), in da ublažijo sluz (kot izkašljevanje). Uporablja se tudi za spanje, težave (nespečnost), rak, "otrdelih arterij" (ateroskleroza), črevesnih plina (napenjanje), depresija, Alzheimerjeva bolezen, strahu, šok, pljuvanje up kri (hemoptysis), bolečina, zgaga, in suho kožo.

Ženske uporabljajo žafran za menstrualne krče in predmenstrualnega sindroma (PMS). Moški z njim preprečuje zgodnje orgazem (prezgodnji izliv) in neplodnost.

Žafran se uporablja tudi za povečati zanimanje za seks (kot afrodiziak) in povzroči potenje. Nekateri ljudje uporabljajo žafran neposredno na lasišče za plešavost (alopecija).

V živilih, žafran se uporablja kot začimba, rumene barve hrani, in kot aromatične snovi. V predelovalnih dejavnostih, žafran izvlečki se uporabljajo kot dišave za parfume in kot barvilo za krpo.

Kliknite tukaj za nakup SaffronGoldPlus iz uradne spletne strani

Kako deluje?

Ni dovolj informacij, da veš, kako bi lahko delo žafran.

žafran: Uporablja, Neželeni Učinki, Interakcije In Opozorila

ŽAFRAN uporabe & učinkovitost

Morda učinkovit za:

 • Depresija. Odvzem posebnih žafran izvlečki se zdi, da izboljša simptome depresije večjih po 6-8 tednih zdravljenja. Nekatere študije kažejo, da lahko žafran enako učinkovito kot ob nizkih doz recepta antidepresiv npr fluoksetin imipramin.
 • Predmenstrualnega sindroma (PMS). Nekatere klinične raziskave kažejo, da pri čemer posebne žafran ekstrakt (oddelek o pridelavi in razvoj od inštituta za zdravilne rastline) bistveno izboljša simptomov PMS po dveh menstruacijske cikluse.
 • Menstrualni nelagodje. Nekatere klinične raziskave kažejo jemanje določenega izdelka, ki vsebuje žafran, janež in zelena semena (SCA, Gol Daro zeliščni Medicine laboratorij) zmanjšuje bolečine resnost in trajanje med menstrualnim ciklom.
 • Alzheimerjeve bolezni. Nekatere raziskave kažejo, da pri čemer žafran določenega izdelka lahko izboljšajo simptome o kot tudi recept zdravila donepezil (Aricept) več kot 22 tednih zdravljenja.

Morebiti neučinkoviti za:

 • Moški neplodnost. Nekatere klinične raziskave kažejo, da pri čemer posebne žafran ekstrakt (Novin Zaferan Co) 26 tednov ne izboljša število semenčic ali gibljivost pri neplodnih moških.

Premalo dokazov za:

 • Astmo.
 • Nespečnost.
 • Rak.
 • "Otrdelih arterij" (ateroskleroza).
 • Kašelj.
 • Želodec plina.
 • Zgodnje moški orgazem (prezgodnji izliv).
 • Ćelavost.
 • Bolečine.
 • Drugi pogoji.
Več dokazov je potrebno stopnjo žafran pri teh uporabah.

Kliknite tukaj za nakup SaffronGoldPlus iz uradne spletne strani

ŽAFRAN neželeni učinki & varnosti

Žafran zdi varna za večino ljudi, kadar se uporablja kot zdravilo za do šest tednov. Nekateri možni neželeni učinki so suha usta, anksioznost, omotica, zaspanost, slabost, sprememba apetita, in glavobol. Alergijske reakcije se lahko pojavijo pri nekaterih ljudeh.

Ob velikih količin žafran je nevaren. Visoki odmerki lahko povzročijo zastrupitev, vključno z rumeno videz kože, oči in mukozne membrane; bruhanje; omotica; krvava driska; krvavitev iz nosu, ustnice in veke; otrplost; in drugih resnih stranskih učinkov. Odmerki 12-20 gramov lahko povzroči smrt.

žafran: Uporablja, Neželeni Učinki, Interakcije In Opozorila

Posebni varnostni ukrepi & opozorila:

Nosečnost in dojenje: v količinah, večjih od tistih, ki običajno najdemo v hrani, ne vzemite žafran. Večje količine žafran lahko maternice pogodbe in lahko povzroči splav.

Ni dovolj znanega o varnosti uporabe žafran med dojenjem. Ostanejo na varni strani in se izognili uporabo.

Bipolarno motnjo: žafran, se zdi, da lahko vplivajo na razpoloženje. Obstaja zaskrbljenost, da lahko sprožijo, razdražljivost in impulzivno vedenje (manija) pri osebah z bipolarno motnjo. Žafran ne uporabljajte, če imate ta pogoj.

Alergije na Lolium, Olea (vključuje oljčno), in Salsola rastlinskih vrst: ljudje, ki so alergični na te rastline tudi morda alergični na žafran.

ŽAFRAN doziranje

Naslednji odmerki so proučevali v znanstvene raziskave:

 • Za depresijo: 30 mg/dan posebne žafran ekstrakta. A različne žafran ekstrakt 15 mg dvakrat dnevno tudi uporablja.
 • Za predmenstrualnega sindroma (PMS): 15 mg ekstrakta a poseben etanola žafran dvakrat na dan (oddelek o pridelavi in razvoj od inštituta za zdravilne rastline).
 • Za menstrualne nelagodje: 500 mg posebno kombinacijo izdelka, ki vsebuje žafran, zelena semena in janeža ekstrakti (SCA, Gol Daro zeliščni Medicine laboratorij) sprejeti trikrat na dan v prvih treh dneh menstruacije.
 • Za Alzheimerjevo bolezen: 30 mg/dan žafran določenega izdelka.
Kliknite tukaj za nakup SaffronGoldPlus iz uradne spletne strani