» » Wat Is Arthritis – Wat De Oorzaken Van Artritis

Wat Is Arthritis – Wat De Oorzaken Van Artritis

Het woord artritis komt van het Griekse arthron zin "gemeenschappelijk" en de Latijnse er zin "ontsteking". Het meervoud van artritis is arthritides. Artritis is van invloed op het bewegingsapparaat, specifiek de gewrichten. Het is de belangrijkste oorzaak van invaliditeit onder mensen ouder dan vijfenvijftig jaar in geïndustrialiseerde landen.

Artritis is niet een enkele ziekte-het is een term die betrekking heeft op meer dan 100 medische aandoeningen. Artrose (OA) is de meest voorkomende vorm van artritis en in het algemeen beïnvloedt oudere patiënten. Sommige vormen van artritis kunnen invloed hebben op mensen op een zeer vroege leeftijd.

Wat zijn de oorzaken artritis?

Om beter te begrijpen wat er gebeurt wanneer een persoon lijdt aan enige vorm van artritis, laten we eens kijken hoe een gezamenlijke werkt.

Kortom, een gezamenlijke is waar een bone beweegt op een andere bot. Ligamenten houden de twee beenderen elkaar. De ligamenten zijn als elastische banden, terwijl ze houden de botten in plaats uw spieren ontspannen of contract om de gezamenlijke beweging te maken.

Kraakbeen heeft betrekking op het bot oppervlak om te stoppen met de twee beenderen van rechtstreeks tegen elkaar wrijven. De dekking van kraakbeen kunt het gewricht te werken soepel en moeiteloos.

Een capsule rondom het gewricht. De ruimte binnen de gezamenlijke – de gezamenlijke holte – gewrichtsvocht heeft. Gewrichtsvocht voedt het gewricht en het kraakbeen. Het gewrichtsvocht wordt geproduceerd door de synoviale (synoviale membraan) die de gezamenlijke holte lijnen.

Hebt u artritis misgaat iets met de joint(s). Wat misgaat, is afhankelijk van welk type van artritis die u hebt. Het kan zijn dat het kraakbeen draagt weg, een gebrek aan vloeistof, auto-immuniteit (je lichaam aanvallen zelf), infectie of een combinatie van vele factoren.

Kopen van artritis Pain Relief Supplement

Soorten artritis

Er zijn meer dan 100 soorten artritis. Hier is een beschrijving van enkele gangbare, samen met de oorzaken:

 • Artrose -kraakbeen verliest zijn elasticiteit. Als het kraakbeen stijf is wordt het meer gemakkelijk beschadigd. Het kraakbeen, die als een schokdemper fungeert, zal geleidelijk aan weg in sommige gebieden dragen. Het kraakbeen wordt beschadigd pezen en ligamenten worden uitgerekt, veroorzaken van pijn. Uiteindelijk kunnen de botten wrijven tegen elkaar zeer ernstige pijn veroorzaken.
 • Reumatoïde artritis -dit is een inflammatoire vorm van artritis. De synoviale membraan (synoviale) wordt aangevallen, wat resulteert in zwelling en pijn. Indien onbehandeld kan de artritis leiden tot vervorming. Reumatoïde artritis is aanzienlijk vaker voor bij vrouwen dan mannen en over het algemeen lijkt wanneer de patiënt is de leeftijd tussen 40 en 60. Kinderen en veel oudere mensen kan echter ook worden beïnvloed.
 • Infectieuze artritis (septische artritis) – een infectie in het gewrichtsvocht en weefsels van een gewricht. Het wordt meestal veroorzaakt door bacteriën, maar kan ook worden veroorzaakt door schimmels of virussen. Bacteriën, schimmels of virussen kunnen verspreiden via de bloedbaan van geïnfecteerde weefsel in de buurt, en infecteren van een gezamenlijke. Meest gevoelig mensen zijn degenen die reeds beschikken over enige vorm van artritis en ontwikkelen van een infectie die in de bloedbaan reist.
 • Juveniele reumatoïde artritis (JRA) – betekent artritis die is van invloed op iemands leeftijd 16 of minder. JRA kunnen verschillende vormen van artritis; het betekent in feite dat een kind het heeft. Er zijn drie hoofdtypen: 1. Pauciarticular JRA, de meest voorkomende en mildste. Het kind ervaringen pijn in maximaal 4 gewrichten. 2. Polyarticular JRA invloed op meer gewrichten en ernstiger is. Naarmate de tijd verstrijkt door het de neiging om erger. 3. Systemische JRA is de minst voorkomende. Pijn wordt ervaren in vele gewrichten. Het kan naar organen verspreiden. Dit kan de ernstigste JRA.
Kopen van artritis Pain Relief Supplement

Wat zijn de tekenen en symptomen van artritis?

De symptomen van artritis hangen af van het type van artritis, bijvoorbeeld:

 • Artrose -de symptomen zich langzaam ontwikkelen en erger worden naarmate de tijd verstrijkt door. Er is pijn in een gewricht, tijdens of na gebruik of na een periode van inactiviteit. Wanneer druk wordt toegepast op het gewricht zal er tederheid. Het gewricht zal worden stijf, met name eerste ding in de ochtend. De patiënt kan vinden het moeilijker om te gebruiken het gewricht-het verliest haar flexibiliteit. Sommige patiënten ervaring een raspen sensatie wanneer zij gebruik maken van het gewricht. Harde brokken, of bot sporen worden weergegeven rond het gewricht. In sommige gevallen kan het gewricht zwellen. De meest voorkomende getroffen gewrichten zijn in de heupen, handen, knieën en wervelkolom.
 • Reumatoïde artritis- de patiënt vaak vindt dat dezelfde gewrichten in elke kant van het lichaam zijn pijnlijk gezwollen, ontstoken, en stijf. De vingers, armen, benen en polsen zijn meestal beïnvloed. Symptomen zijn meestal ergste op ontwaken in de ochtend en de stijfheid kan duren voor 30 minuten op dit moment. Het gewricht is inschrijving bij aanraking. Handen kunnen worden rode en gezwollen. Kunnen er reumatoïde knobbeltjes (hobbels van weefsel onder de huid van de patiënt wapens). Veel patiënten met reumatoïde artritis voelen moe allermeest naar de tijd. Gewichtsverlies is gemeenschappelijk.De kleinere gewrichten ondervinden meestal merkbaar eerst. Experts zeggen dat patiënten met reumatoïde artritis hebben problemen met verschillende gewrichten op hetzelfde moment. Als de artritis vordert het spreads van de kleinere gewrichten in uw handen, polsen, enkels en voeten aan uw ellebogen, knieën, heupen, nek, schouders en kaak.
 • Infectieuze artritis- de patiënt heeft een koorts, gewrichtsontsteking en zwelling. Hij zal voelen tederheid en/of een scherpe pijn. Deze symptomen zijn vaak gekoppeld aan een verwonding of een andere ziekte. Meest getroffen gebieden zijn de knie, schouder, elleboog, pols en vinger. In de meeste gevallen, wordt slechts één gezamenlijke beïnvloed.
 • Juveniele reumatoïde artritis -de patiënt is een kind. Hij beleeft intermitterende koorts die de neiging om piek in de avond en dan plotseling verdwijnen. Zijn eetlust zal worden arme en hij zal verliezen gewicht. Er kan worden vlekkerige huiduitslag op zijn armen en benen. Bloedarmoede is ook gemeenschappelijk. Het kind kan slap of hebben een pijnlijke pols, vinger of knie. Een gezamenlijke kan plotseling zwellen en blijven groter is dan het meestal is. Het kind kan optreden een stijve nek, heupen of sommige andere gezamenlijke.
Kopen van artritis Pain Relief Supplement

Hoe beïnvloedt artritis?

Artritis treft mensen op veel verschillende manieren. Hoe lang de patiënt wordt beïnvloed en hoe ernstig het is afhankelijk van het type van artritis. Artritis patiënten vindt er zijn goede en slechte dagen. De meeste patiënten met een reumatische aandoening zal lijden van ongemak, pijn, stijfheid en/of vermoeidheid.

U kunt ook voelen gefrustreerd dat u niet langer kundig voor dingen zo goed grip of omzeilen als u gewend bent. Het is belangrijk te onthouden dat als u last van artritis dit heeft betekent niet dat u hebben om op te geven met een actieve levensstijl. Met enkele wijzigingen aan uw manier van leven is er geen reden waarom u kan niet verder actief te zijn.

Fysiotherapie en bezigheidstherapie voor artritis

Fysiotherapie en ergotherapie helpen handhaven gezamenlijke mobiliteit en bereik van de beweging. Hoeveel moet u therapie, en wat voor soort therapie zal afhangen van veel factoren, zoals de ernst en het type van artritis hebt, uw leeftijd, en uw algemene gezondheidstoestand. Dit moet worden besloten door u met uw arts en fysieke of ergotherapeut.

Mensen met artritis zal vaak voorkomen verplaatsen het aangetaste gewricht vanwege de pijn. Een fysiotherapeut kan helpen de geduldige werk uit de gezamenlijke stijfheid zonder deze te beschadigen. Om uit te voeren van uw dagelijkse activiteit zal de fysiotherapeut u helpen bereiken een goed bereik van de beweging. Dit kan gepaard gaan met het opbouwen van kracht in de spieren die het aangetaste gewricht omringen – sterkere spieren helpen stabiliseren van een verzwakte gezamenlijke. U zal ook worden onderwezen de beste manier om te bewegen uit één positie naar de andere, evenals het leren hoe te gebruiken die lopen steunmaatregelen als krukken, een stok of een wandelaar, als u nodig hebt.

Ergotherapie kan je leren hoe te verminderen de druk op uw gewrichten als u gaan over uw dagelijkse activiteiten. De ergotherapeut kunt u uw huis en werkplek wijzigen zodat uw bewegingen niet uw artritis verergeren doen. Mogelijk moet u een spalk voor uw handen of polsen, evenals steun voor dressing, huishouden, werkzaamheden, rijden en wassen/zwemmen zelf.

Een beroepsmatige en/of fysieke therapeut kan een enorm verschil aan uw kwaliteit van leven maken als u last van artritis heeft. Hij/zij zal helpen u meer informatie over uw artritis, opstellen van een dieet plan als u lijdt aan overgewicht en dientengevolge overbelasting van de gewrichten, helpen u betere beslissingen nemen over welke schoenen te kopen als dat deel van het lichaam wordt beïnvloed. U leert hoe en wanneer om uit te rusten – rest is van cruciaal belang voor de behandeling van de ontsteking en pijn, vooral wanneer vele gewrichten worden beïnvloed en je moe voelt. Individuele gewrichten rust is ook zeer nuttig – aangepaste spalken kunnen worden gemaakt om te rusten en ondersteuning van de getroffen gewrichten.

Plaatselijke pijn kan worden verlicht met ice packs of verwarmingskussens. Echografie en hete packs bieden diepe warmte die gelokaliseerde pijn verlicht en ontspant spierspasmen huiddekking rondom het waarin dit probleem optreedt. U kunt vinden dat een warm bad/douche maakt het makkelijker voor u om uit te oefenen daarna.

Uw therapeut zal waarschijnlijk een oefeningsprogramma voor u bedenken. Oefening is een cruciaal onderdeel van effectieve artritis therapie.

Kopen van artritis Pain Relief Supplement

Medicatie voor artritis

 • NSAID 's (steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen) zijn de meest voorgeschreven medicijnen voor artritispatiënten. Voorbeelden hiervan zijn recept of over-the-counter (OTC). Bij lage doseringen NSAID's help een breed scala van kwalen, van hoofdpijn, spier pijn, koorts en kleine pijn. Bij een hogere dosis-recept dosis-NSAID's ook helpen verminderen gewrichtsontsteking. Er zijn drie hoofdtypen van NSAID's en ze werken allemaal door blokkerende prostaglandinen-hormoon-achtige stoffen die trigger pijn, ontsteking, spierkrampen en koorts:
 • Traditionele NSAID's- dit zijn de grootste subset van NSAID's. Zoals het geval met de meeste drugs, dragen ze een risico van neveneffecten, zoals maag overstuur en gastro-intestinale bloeding. Het risico op bijwerkingen is aanzienlijk groter als de patiënt meer dan 60 is. Een patiënt moet dit soort drugs nemen bij hoge doses onder toezicht van een arts.
 • COX-2 remmers- deze ook verminderen pijn en ontsteking. Echter, ze zijn ontworpen om minder maag en gastro-intestinale bijwerkingen te hebben. In 22004/2005 Vioxx en Bextra waren van de markt gehaald nadat enkele belangrijke studies Vioxx uitgevoerd verhoogd cardiovasculaire risico's toonden, terwijl Bextra ernstige huidreacties veroorzaakt. Sommige andere COX-2 remmers worden ook onderzocht voor bijwerkingen. De FDA gevraagd makers van NSAID's wil waarschuwingen op het etiket in een zwarte doos.
 • Salicylaten – omvat aspirine die nog steeds de voorkeur medicatie van vele artsen en patiënten. Patiënten moeten hun arts te raadplegen als ze van plan om meer dan alleen af en toe aspirine nemen. Lange termijn hooggedoseerde gebruik van aspirine draagt met het een significant risico van ernstige ongewenste bijwerkingen, zoals nierproblemen en gastro-intestinale bloeding. Voor een doeltreffende controle van artritis zijn pijn en ontsteking frequente grote doses nodig. Nonacetylated salicylaat is speciaal ontworpen om te hebben minder bijwerkingen dan aspirine. Sommige artsen voorschrijven nonacetylated salicylaat als ze het gevoel aspirine is te riskant voor hun patiënt. Nonacetylated salicylaat beschikt echter niet over de chemische stof aspirine heeft die beschermt tegen hart-en vaatziekten. Sommige artsen voorschrijven lage dosis aspirine samen met nonacetylated salicylaat voor patiënten die ze voelen cardiovasculaire bescherming nodig hebben.
 • Glucocorticoïden zijn anti-inflammatoire steroïden en zijn zeer effectief tegen ontsteking en uiterst nuttig wanneer behoorlijk gebruikt kan worden. De patiënt moet rekening houden met het potentieel voor ongewenste bijwerkingen met dit type van drug.
 • Anti-malarials, worden zoals hydroxychloroquine en chloroquine vaak gebruikt voor de behandeling van milde inflammatoire artritis.
 • Minocycline – een antibioticum dat soms als antibiotische therapie voor reumatoïde artritis gebruikt wordt. Het gebruik ervan is controversieel.
 • Sulfasalazine -gebruikte voor vele types van inflammatoire artritis. Sulfasalazine is een sulfa derivaat.
 • Methotrexaat – werkt door het blokkeren van het metabolisme van de cellen snel te verdelen. Het wordt vaak gebruikt voor de behandeling van meer ernstige vormen van inflammatoire artritis.
 • Azathioprine -gebruikt voor ernstige vormen van inflammatoire artritis. Azathioprine blokkeert ook het metabolisme van de cellen snel te verdelen.
 • Jicht medicijnen – sommige artsen kunt jicht medicijnen voor de behandeling van sommige vormen van artritis.
 • Leflunomide -gebruikt voor de behandeling van reumatoïde artritis en artritis psoriatica. Op tevens takel celmetabolisme. Biologische therapie is echter geleidelijk aan.
 • Cyclosporine – een immuunsuppressivum drug-het maakt uw immuunsysteem minder agressief. Ciclosporine wordt vaak gebruikt door transplantatie patiënten, zodat hun lichaam staan niet afwijzend tegenover hun getransplanteerde organen. Ciclosporine wordt meestal gebruikt in combinatie met methotrexaat voor artritispatiënten. Hoewel effectief is, kan dit worden beperkt door de toxiciteit.
Kopen van artritis Pain Relief Supplement

Dieet en lichaamsgewicht gevolgen voor artritis

Deskundigen zeggen dat het eten van een uitgebalanceerd dieet essentieel is wanneer u artritis. Niet alleen zal u ontvangen kritische voedingsstoffen, u zal ook worden onderhouden of sneller tot een gezond lichaamsgewicht te komen. Als u overgewicht zullen u extra druk op de gewrichten gewicht dragende toevoegen. Veel patiënten hebben geconstateerd dat slechts een paar pond maakte een significant verschil aan hun kwaliteit van leven te verliezen.

Artsen en voedingsdeskundigen zijn meer vaak adviseren artritispatiënten suikerhoudende en/of vette voedingsmiddelen tot een minimum beperkt blijven – zoals rood vlees, room en kaas. U moet ervoor zorgen dat u overvloed van fruit en groenten, evenals hele korrels eet. Omega-3 essentiële vetzuren worden verondersteld om te verlichten tot op zekere hoogte de symptomen van artritis. Een gemeenschappelijke bron van Omega-3 vetzuren is vette vis, zoals sardine, haring, forel en zalm.

Velen van ons hebben de neiging om grote delen op ons bord. Als u de grootte van de porties verkleinen kan je meer effectief gewicht verliezen. Zorg ervoor dat groenten en fruit make-up een groot deel van uw gedeelte.

Kopen van artritis Pain Relief Supplement

Leven met artritis

Hoewel artritis dagelijkse taken bemoeilijken kan en vermoeiend, er veel technieken zijn en therapieën, die bij elkaar opgeteld, u een veel betere levenskwaliteit kunnen geven, in vergelijking tot geen therapie helemaal.

Het is belangrijk dat mensen met artritis medische gezondheid en behandeling zoeken. Hoewel er geen remedie voor artritis, is er veel die je kunt doen om het minimaliseren van de algemene gevolgen op uw dagelijks leven.

U kunt willen of moeten blijven inzetten, en met de juiste technieken en de hulp van een ergotherapeut kan u vinden dat het is niet zo intimiderend als je eerst dacht.

Er is veel die je kunt doen om het minimaliseren van de impact die uw artritis zou kunnen hebben op het gezinsleven en het verhogen van uw kinderen. Een persoon met artritis zal moeten om te onthouden dat er voor het kind veel belangrijker is dan een super actief ouder worden. Als je jezelf tempo en prioriteren zal u worden verbaasd over hoeveel u met succes kan bereiken. Open met uw familieleden over uw artritis – uitleggen hoe het u beïnvloedt zodat ze herkennen wanneer u extra begrip en steun wellicht.

Kopen van artritis Pain Relief Supplement