» » Vad är Artrit – Vad Som Orsakar Artrit

Vad är Artrit – Vad Som Orsakar Artrit

Ordet artrit kommer från grekiska arthron enligt "gemensamma" och Latin är det innebörden "inflammation". Plural av artrit är arthritides. Artrit drabbar det muskuloskeletala systemet, särskilt lederna. Det är den främsta orsaken till funktionshinder bland människor över Femtiofem år i industrialiserade länder.

Artrit är inte en enda sjukdom – det är en term som täcker över 100 medicinska tillstånd. Artros (OA) är den vanligaste formen av artrit och allmänt påverkar äldre patienter. Vissa former av artrit kan påverka människor i mycket tidig ålder.

Vad som orsakar artrit?

För att bättre förstå vad som händer när en person lider av någon form av artrit, låt oss titta på hur en gemensam fungerar.

I grund och botten är ett gemensamt där ett ben rör sig på en annan ben. Ligament hålla ihop två ben. Ligament liknar elastiska band, samtidigt som de håller benen på plats dina muskler slappna av eller avtalet göra det gemensamma draget.

Brosk täcker Ben yta för att stoppa de två ben från gnugga direkt mot varandra. Täckning av brosk kan gemensamt arbeta smidigt och smärtfritt.

En kapsel som omger gemensamt. Utrymme inom gemensamt – gemensamma hålighet – har synovial vätska. Synovial vätska ger näring åt gemensamt och brosk. Den synovial vätskan är producerad av synovium (synovial membran) som linjer den gemensamma håligheten.

Köpa artrit Pain Relief tillägg

Typer av artrit

Det finns över 100 olika typer av artrit. Här är en beskrivning av vissa gemensamma de, tillsammans med orsakerna:

 • Artros – brosk förlorar sin elasticitet. Om brosk är stela skadas det lättare. Brosk, som fungerar som en stötdämpare, kommer gradvis att bära bort i vissa områden. Som brosk skadas blir senor och ligament sträckt orsakar smärta. Ben kan så småningom gnida mot varandra orsakar mycket svår smärta.
 • Reumatoid artrit – detta är en inflammatorisk form av artrit. Synovial membranet (synovium) angrips, som leder till svullnad och smärta. Om vänster obehandlat kan artrit leda till deformitet. Reumatoid artrit är betydligt vanligare hos kvinnor än män och allmänhet slår när patienten är mellan 40 och 60 år. Men kan barn och mycket äldre personer också påverkas.
 • Infektiös artrit (septisk Artritisk) – en infektion i synovial vätska och vävnader från en gemensam. Det orsakas vanligen av bakterier, men kan också orsakas av svampar eller virus. Bakterier, svampar eller virus kan spridas genom blodomloppet från infekterad vävnad i närheten och infektera en gemensam. Mest mottagliga personer är de som redan har någon form av artrit och utveckla en infektion som färdas i blodomloppet.
 • Juvenil reumatoid artrit (JRA) – innebär artrit som drabbar en person i åldern 16 eller lägre. JRA kan vara olika former av artrit; Det innebär i princip att ett barn har det. Det finns tre huvudtyper: 1. Pauciarticular JRA, de mest vanliga och mildaste. Barnets upplevelser smärta i upp till 4 lederna. 2. Polyarticular JRA påverkar mer lederna och är mer allvarlig. Eftersom tiden går tenderar det att bli värre. 3. Systematiska JRA är den minst vanliga. Smärta upplevs i många lederna. Det kan spridas till organ. Detta kan vara det allvarligaste JRA.
Köpa artrit Pain Relief tillägg

Vad är tecken och symptom på artrit?

Symtom vid artrit beror på vilken typ av artrit, till exempel:

 • Artros – symtomen utvecklas långsamt och bli värre eftersom tiden går. Det finns smärta i en gemensamma, antingen under eller efter användning, eller efter en tids inaktivitet. Det kommer finnas ömhet när trycket appliceras till gemensamt. Gemensamt kommer att bli hård, särskilt första som på morgonen. Patienten får svårare att använda gemensamma – det förlorar sin flexibilitet. Vissa patienter upplever en galler sensation när de använder gemensamt. Hårda klumpar eller ben sporrar visas runt gemensamt. I vissa fall kan gemensamt svälla. Vanligaste drabbade lederna finns i höften, händer, knän och rygg.
 • Reumatoid artrit- patienten ofta finner samma lederna i varje sida av kroppen är plågsamt svullen, inflammerat och stela. Fingrar, armar, ben och handleder påverkas oftast. Symptomen är vanligtvis värsta på vakna upp på morgonen och styvheten kan pågå i 30 minuter vid denna tid. Gemensamt är anbud vid beröring. Händerna kan vara röda och fluffigt. Det kan finnas reumatoid härdarna (stötar vävnad under huden på patientens vapen). Många patienter med reumatoid artrit anser trött för det mesta. Viktminskning är vanligt.Mindre lederna är vanligtvis märkbart påverkade först. Experter säger patienter med reumatoid artrit har problem med flera lederna på samma gång. Eftersom artrit fortlöper det uppslag från mindre lederna i era händer, handleder, vrister och fötter till din armbågar, knän, höfter, hals, bog och jaw.
 • Infektiös artrit- patienten har feber, gemensamma inflammation och svullnad. Han kommer att känna ömhet och/eller en kraftig smärta. Dessa symtom är ofta kopplade till en skada eller en annan sjukdom. Oftast drabbade områdena är knä, skuldra, vinklad, handled och finger. I flesta fall påverkas bara en gemensam.
 • Juvenil reumatoid artrit – patienten är underordnad. Han kommer att uppleva periodvisa FEBRAR som tenderar att topp på kvällen och sedan plötsligt försvinner. Hans aptit blir fattiga och han kommer att gå ned i vikt. Det kan finnas fläckiga utslag på hans armar och ben. Anemi är också vanligt. Barnet kan halta eller har en öm handled, finger eller knä. Ett gemensamt kan plötsligt svälla och bo större än normalt. Barnet kan uppstå en stel nacke, höften eller vissa andra gemensamma.
Köpa artrit Pain Relief tillägg

Hur påverkar artrit mig?

Artrit drabbar människor på många olika sätt. Hur länge patienten påverkas och hur allvarligt det är beror på vilken typ av artrit. Artrit sjuka kommer att finna det finns bra och dåligt dagar. De flesta patienter med ledgångsreumatism kommer att drabbas av obehag, smärta, stelhet och trötthet.

Du kan också känna sig frustrerad över att du inte längre är så bra grepp saker eller komma runt som du använde för att. Det är viktigt att komma ihåg att om du lider av artrit detta inte betyder du har att ge upp med en aktiv livsstil. Med vissa ändringar till dina levnadsvanor finns det ingen anledning varför du inte kan fortsätta att vara aktiva.

Sjukgymnastik och arbetsterapi för artrit

Sjukgymnastik och arbetsterapi bidra till att upprätthålla gemensamma rörlighet och mängden rörelse. Hur mycket terapi som du behöver, och vilken sorts terapi beror på många faktorer, såsom allvarlighetsgrad och typ av artrit har du, din ålder och ditt allmänna hälsotillstånd. Detta måste beslutas av dig med din läkare och fysiska eller arbetsterapeut.

Personer med artrit undviker ofta flyttar den berörda gemensamt på grund av smärtan. En fysisk terapeut kan hjälpa det tålmodiga arbetet ut den gemensamma styvheten utan att skada den. För att utföra dina dagliga verksamhet hjälper fysiska terapeut dig att uppnå ett bra utbud av rörelse. Detta kan innebära att bygga styrkan i musklerna som omger den berörda gemensamt – starkare muskler bidra till att stabilisera ett försvagat gemensamt. Du kommer också lärt det bästa sättet att flytta från en position till en annan, liksom att lära sig använda sådana walking stöd som kryckor, en käpp eller en walker, om du behöver en.

Arbetsterapi kan du lära dig hur du minskar belastningen på din lederna efter hand om din dagliga verksamhet. En arbetsterapeut kan du ändra ditt hem och arbetsplats så att dina rörelser inte förvärra din artrit. Du kan behöva en splint för dina händer eller handlederna, liksom stöd till dressing, housekeeping, verksamheter, kör- och tvätt/bad själv.

En yrkesmässig eller fysisk terapeut kan göra en enorm skillnad till din livskvalitet om du lider av artrit. Han hjälper dig att lära dig mer om din artrit, utarbeta en plan för kosten om du är överviktig och overstressing lederna som ett resultat, hjälper dig att fatta bättre beslut om vilka skor köpa om den del av kroppen påverkas. Du lär dig hur och när vila – resten är avgörande för att behandla inflammation och smärta, särskilt när många lederna påverkas och du känner sig trött. Vila enskilda lederna är ett bra hjälpmedel för – egna splints kan göras till vila och stödja drabbade lederna.

Lokal smärta kan vara lättade över med ice förpackningar eller uppvärmning kuddar. Ultraljud och varma förpackningar ger djupa värme som befriar lokaliserad smärta och sänker muskel spasm runt den berörda gemensamt. Du kanske tycker att ett varmt bad/dusch gör det lättare för dig att utöva efteråt.

Din terapeut kommer troligtvis utforma en övning programmet för dig. Övningen är en viktig del av effektiva artrit terapi.

Köpa artrit Pain Relief tillägg

Mediciner för artrit

 • USAID (nonsteroidal antiinflammatoriska läkemedel) är de vanligaste föreskrivna läkemedel för artrit patienter. Dessa kan vara antingen receptbelagda och receptfria (Receptfria). Vid låga doser USAID hjälp en rad åkommor, från huvudvärk, Träningsvärk muskel, feber och mindre smärta. Vid högre doser – recept DOS – USAID också minska gemensamma inflammation. Det finns tre huvudtyper av USAID och alla arbeta genom blockerande prostaglandiner – hormonliknande ämnen att utlösaren smärta, inflammation, muskel kramper och feber:
 • Traditionella USAID- dessa är de största delmängden av USAID. Som är fallet med de flesta droger, bär de en risk för biverkningar, som magen upprörd och mag avblödning. Risken för biverkningar är betydligt högre om patienten är över 60. Patienten bör ta denna typ av läkemedel vid höga doser under övervakning av en läkare.
 • COX-2 inhibitorer- dessa också minska smärta och inflammation. De syftar dock till att ha färre mage och gastrointestinala biverkningar. I 22004/2005 Vioxx och Bextra togs bort från marknaden efter vissa större studier visade Vioxx transporteras ökat kardiovaskulära risker, medan Bextra utlöste allvarliga huden reaktioner. Vissa andra COX-2-inhibitorer undersöks också för biverkningar. FDA bad beslutsfattare av USAID framhålla varningar på deras etiketter i en svart låda.
 • Salicylater – inkluderar aspirin som fortsätter att vara den önskade medicineringen av många läkare och patienter. Patienter behöva konsultera sin läkare om de tänker ta aspirin mer än bara ibland. Långsiktigt hög dosering användning av aspirin bär med sig en avsevärd risk för allvarliga oönskade sidoeffekter, som njure problem och mag avblodning. Smärta och inflammation ofta stora doser behövs för effektiv kontroll av artrit. Nonacetylated SALICYLAT är speciellt utformad för att ha färre biverkningar än aspirin. Vissa läkare får föreskriva nonacetylated SALICYLAT om de känner sig aspirin är alltför riskabelt för sin patient. Nonacetylated SALICYLAT har dock inte kemiskt aspirin har som skyddar mot hjärt-kärlsjukdom. Vissa läkare förskriva låga doser aspirin med nonacetylated SALICYLAT för patienter som de känner behöver hjärt-skydd.
 • Glukokortikoider är antiinflammatoriska steroider och är mycket effektivt bekämpa inflammation och kan vara mycket användbart när det används på rätt sätt. Patienten måste undersöka potentialen för oönskade biverkningar med denna typ av läkemedel.
 • Anti-malarials, används som hydroxychloroquine och chloroquine ofta för att behandla lindriga inflammatoriska artrit.
 • Minocycline – ett antibiotikum som används ibland som antibiotiska terapi för ledgångsreumatism. Dess användning är kontroversiell.
 • Sulfasalazine – används ofta för många typer av inflammatoriska artrit. Sulfasalazine är ett Sulla derivat.
 • Metotrexat – fungerar genom att blockera ämnesomsättning snabbt dela upp celler. Det används ofta för att behandla allvarliga typer av inflammatoriska artrit.
 • Azathioprine – används för allvarliga former av inflammatoriska artrit. Azathioprine blockerar också ämnesomsättning snabbt dela upp celler.
 • Gikt mediciner – vissa läkare får använda gikt mediciner för att behandla vissa typer av artrit.
 • Leflunomide – används för att behandla reumatoid artrit och psoriatic artrit. Det blockerar också cell metabolism. Biologisk terapi emellertid gradvis tar över.
 • Cyclosporine – ett immunosuppressant läkemedel – det gör ditt immunförsvar mindre aggressiva. Cyclosporine används vanligen av transplantation patienter så att deras kroppar inte förkasta deras transplanterade organ. Cyclosporine används vanligtvis i kombination med Metotrexat för artrit patienter. Även om det är effektivt, kan detta begränsas av dess toxicitet.
Köpa artrit Pain Relief tillägg

Kost och kroppsvikt inverkan på artrit

Experter säger att en välbalanserad kost är viktigt när du har artrit. Inte bara du erhåller viktiga näringsämnen, du kommer även att antingen behålla eller snabbare som anländer till en sund kroppsvikt. Om du är överviktig kommer du lägga extra tryck på viktbärande lederna. Många patienter har konstaterat att förlora några pund gjorde en betydande skillnad för deras livskvalitet.

Läkare och dietister är mer ofta advising artrit patienter att hålla uppätet eller fetthaltiga livsmedel till ett minimum – som rött kött, grädde och ost. Du bör kontrollera att du äter tillräckligt med frukt och grönsaker, liksom hela korn. Omega-3 essentiella fettsyror tros avlasta i viss mån symtom vid artrit. En gemensam källa med Omega-3 fettsyror är fet fisk, som sardiner, sill, öring och lax.

Många av oss tenderar att placera stora delar på vår tallrik. Om du minskar storleken på delarna kan du förlora vikt mer effektivt. Se till att grönsaker och frukt gör upp en stor del av din del.

Köpa artrit Pain Relief tillägg

Lever med artrit

Även om artrit kan försvåra dagliga uppgifter och ansträngande, det finns många metoder och behandlingar, som till tillsammans, kan ge dig en mycket bättre livskvalitet, jämfört med ingen behandling alls.

Du kanske vill eller måste fortsätta att arbeta, och med rätt teknik och hjälp från en arbetsterapeut kan du hitta det inte är lika skrämmande som du först trodde.

Det finns mycket du kan göra för att minimera den inverkan som din artrit kan ha på familjeliv och höja era barn. En person med artrit måste komma ihåg att vara där för barnet är mycket viktigare än att vara en super aktiv förälder. Om du takten själv och prioritera blir du förvånad över hur mycket du kan uppnå framgång. Vara öppna med dina familjemedlemmar om din artrit – förklara hur det påverkar du så att de känner igen när du behöver extra förståelse och stöd.

Köpa artrit Pain Relief tillägg