» » şofran: Foloseste, Efecte Secundare, Interacţiunile şi Avertismente

şofran: Foloseste, Efecte Secundare, Interacţiunile şi Avertismente

Alt nume:

Toamna Crocus, Azafrán, Azafron, Croci Stigma, Crocus Cultivé, Crocus sativus, sofran Indian, Kashmira, David, Kumkuma, Saffron Crocus, Safran, Safran Cultivé, Safran Espagnol, Safran des Indes, Safran Véritable, spaniolă şofran, adevărat şofran, Zafran.

ŞOFRAN informaţii prezentare generală

şofran: Foloseste, Efecte Secundare, Interacţiunile şi AvertismenteŞofran este o plantă. Stigmate uscate (fir-ca părţi ale florii) sunt folosite pentru a face şofran condiment. Poate dura 75.000 flori de şofran pentru a produce un singur kilogram de şofran condiment. Şofran este în mare parte cultivate şi recoltate de mână. Ca urmare a volumul de muncă implicate în recoltare, şofran este considerat unul din lume cele mai scumpe mirodenii. (Zea mays) sunt de asemenea folosite pentru a face medicina.

Şofran este folosit pentru astm, tuse, tuse convulsivă (pertussis), şi de a desface indiferenţă (ca un expectorant). Este de asemenea folosit pentru somn probleme (insomnie), cancer, "rigidizarea arterelor" (ateroscleroza), gaze intestinale (meteorism), depresie, boala Alzheimer, frica, şoc, scuipa în sus de sânge (hemoptizie), durere, arsuri la stomac, şi piele uscată.

Femeile folosesc şofran pentru crampe menstruale şi sindromul premenstrual (PMS). Oameni l utilizaţi pentru a preveni devreme orgasm (ejaculare prematură) şi infertilitate.

Şofran este, de asemenea, utilizat pentru a creşte interesul pentru sex (ca un afrodisiac) şi pentru a induce transpiraţie. Unii oameni se aplică şofran direct la scalp pentru chelie (alopecie).

În alimente, şofran este folosit ca un condiment, galben colorant alimentar, şi ca agent aromatizant. În procesul de fabricaţie, şofran extracte sunt utilizate ca parfum în parfumuri şi ca un colorant pentru pânză.

Click aici pentru a cumpara SaffronGoldPlus de la site-ul oficial

Cum funcţionează?

Nu există suficiente informaţii pentru a stii cum s-ar putea lucra şofran.

şofran: Foloseste, Efecte Secundare, Interacţiunile şi Avertismente

Utilizări ŞOFRAN & eficacitatea

Eventual, eficiente pentru:

 • Depresie. Luând specifice şofran extracte par pentru a îmbunătăţi Simptomele de depresie majoră după 6-8 săptămâni de tratament. Unele studii sugerează că şofran ar putea fi luaţi un antidepresiv doză mică prescripţie precum fluoxetină sau imipramină cât mai eficientă.
 • Sindromul premenstrual (PMS). Unele cercetări clinice arată că un extract de şofran specifice (Departamentul de cultură şi dezvoltare de Institutul de plante medicinale) a lua în mod semnificativ imbunatateste simptome de PMS după două cicluri menstruale.
 • Menstruale disconfort. Unele cercetări clinice Arată a lua un anumit produs care conţin seminţe de şofran, anason si telina (SCA, Gol Daro pe bază de plante Medicina de laborator) reduce durerea gravitatea şi durata în timpul ciclului menstrual.
 • Boala Alzheimer. Unele de cercetare arată că având un anumit produs şofran s-ar putea ameliora simptomele despre precum şi bază de prescripţie de droguri donepezil (Aricept) peste 22 de săptămâni de tratament.

Eventual ineficiente pentru:

 • Bărbat infertilitate. Unele cercetări clinice arată că având un extract de şofran specifice (silvia Zaferan Co) timp de 26 săptămâni nu a îmbunătăţi spermatozoizi sau motilitate la bărbaţi infertile.

Dovezi insuficiente pentru:

 • Astm.
 • Insomnie.
 • Cancer.
 • "Rigidizarea arterelor" (ateroscleroza).
 • Tuse.
 • Gaz de stomac.
 • Începutul orgasmul masculin (ejacularea).
 • Chelie.
 • Durere.
 • Alte condiţii.
Mai multe dovezi este necesar pentru a rata de şofran pentru aceste utilizări.

Click aici pentru a cumpara SaffronGoldPlus de la site-ul oficial

Efecte secundare ŞOFRAN & siguranţă

Şofran pare sigur pentru majoritatea oamenilor, atunci când este folosit ca un medicament pentru până la şase săptămâni. Unele reacţii adverse posibile includ gura uscata, anxietate, ameţeli, somnolenţă, greaţă, modificarea poftei de mâncare, şi dureri de cap. Pot să apară reacţii alergice la unele persoane.

Luaţi cantităţi mari de şofran este nesigur. Dozele mari pot provoca intoxicaţii, inclusiv galben aspectul pielii, a ochilor şi a mucoaselor; vărsături; ameţeli; sângeroase diaree; sângerare din nas, buze şi pleoapele; amorţeală; şi alte efecte secundare grave. Doze de 12-20 grame poate provoca moartea.

şofran: Foloseste, Efecte Secundare, Interacţiunile şi Avertismente

Măsuri de precauţie & Atenţionări speciale:

Sarcina şi alăptarea: nu luaţi şofran în cantităţi mai mari decât cele găsite în mod normal în alimente. Sume mai mari de şofran pot face contractul de uter şi ar putea provoca un avort spontan.

Nu este de ajuns este cunoscut despre siguranţa utilizării şofran în timpul alăptării. Staţi pe partea de siguranţă şi pentru a evita utilizarea.

Tulburare bipolară: şofran pare a fi în măsură să afecteze starea de spirit. Există o îngrijorare că s-ar putea declanşa excitabilitate şi comportament impulsiv (manie) la persoanele cu tulburare bipolară. Nu utilizaţi şofran dacă aveţi această condiţie.

Alergii la Lolium, Olea (inclusiv măsline), şi a speciilor de plante Salsola: persoanele care sunt alergice la aceste plante, de asemenea, ar putea fi alergic la şofran.

ŞOFRAN de dozare

Următoarele doze au fost studiate în cercetarea ştiinţifică:

 • Pentru depresie: 30 mg/zi de un extract de şofran specifice. Un alt şofran extract 15 mg de două ori fiecare zi a fost de asemenea folosit.
 • Pentru sindromul premenstrual (PMS): 15 mg de o anumită şofran extract cu etanol două ori pe zi (Departamentul de cultură şi dezvoltare de Institutul de plante medicinale).
 • Pentru disconfortul menstrual: 500 mg de un produs de anumită combinaţie care conţine şofran, ţelină şi seminţe de anason extracte (SCA, Gol Daro pe bază de plante Medicina de laborator) luate de trei ori pe zi, pentru primele trei zile de menstruatie.
 • Pentru boala Alzheimer: 30 mg/zi de un anumit produs şofran.
Click aici pentru a cumpara SaffronGoldPlus de la site-ul oficial