» » Snurken – Volledige Informatie Over Snurken

Snurken – Volledige Informatie Over Snurken

Snurken is de trilling van respiratoire structuren en het resulterende geluid, als gevolg van luchtbeweging gehinderd tijdens de ademhaling tijdens het slapen. In sommige gevallen kan het geluid worden zacht, maar in andere gevallen kan het zijn luid en onaangename. Snurken tijdens de slaap kan worden een teken of de eerste alarm, van Obstructieve Slaap Apneu (OSA).

Oorzaken van snurken

De structuren betrokken zijn in het algemeen de huig en het zachte verhemelte. De onregelmatige luchtstroom wordt veroorzaakt door een blokkade doorgang en is meestal te wijten aan een van de volgende:

  • De zwakte van de keel, veroorzaken de keel te sluiten tijdens de slaap.
  • Mispositioned kaak, vaak veroorzaakt door spanning in de spieren.
  • Vet verzamelen in en rond de keel.
  • Obstructie in de nasale doorgang.
  • Obstructieve Slaap Apneu.
  • De weefsels aan de bovenkant van airways raken elkaar, waardoor trillingen.
  • Skeletspierrelaxantia zoals alcohol of drugs keel spieren ontspannen.
  • Slapen op de rug, die kan resulteren in de tong te laten vallen aan de achterkant van de mond.
Klik hier om te proberen de beste Anti snurken mondstuk

Impact van snurken

Snurken is bekend dat slaaptekort snurkers en degenen om hen heen, als goed als overdag slaperigheid, prikkelbaarheid, gebrek aan focus en verminderde libido veroorzaken. Er is ook gesuggereerd dat het aanzienlijke psychologische en sociale schade aan lijders veroorzaken kan. Meerdere onderzoeken onthullen een positieve correlatie tussen luid snurken en risico van hartaanval (ongeveer + 34% kans) en beroerte (ongeveer +67% kans).

Hoewel snurken is vaak beschouwd als een kleine aandoening, snurkers kunnen soms last hebben ernstige aantasting van levensstijl. Het proces tussen onderwerpen door Armstrong et al. ontdekt een statistisch significante verbetering in de huwelijkse betrekkingen nadat snurken operatief is gecorrigeerd. Dit werd bevestigd door bewijs van Gall et al., Cartwright en Knight en Fitzpatrick et al.

Nieuwe studies koppelen luid “ snurken ” met de ontwikkeling van de halsslagader atherosclerose, het risico van schade aan de hersenen en beroerte. Onderzoekers veronderstellen dat luid snurken turbulentie in de halsslagader bloedstroom dichtst bij de luchtwegen creëert. Over het algemeen toegenomen turbulentie irriteert cellen van het bloed en heeft eerder betrokken als een oorzaak van atherosclerose.

Een Amerikaanse studie schat dat ongeveer één in elke 15 Amerikanen is beïnvloed door ten minste een gematigde graad van slaapapnea.

Klik hier om te proberen de beste Anti snurken mondstuk

Prevalentie van snurken

Statistieken over snurken zijn vaak tegenstrijdig, maar ten minste 30% van de volwassenen en misschien zo veel als 50% van mensen in sommige bevolkingssamenstelling snurken. Een enquête van 5,713 wonende Italianen geïdentificeerd gewone snurken op 24% van de mannen en 13,8% van de vrouwen, stijgen tot 60% van de mannen en 40% van de vrouwen in de leeftijd 60 tot 65 jaar; Dit suggereert een verhoogde gevoeligheid voor snurken naarmate de leeftijd toeneemt.

Diagnose van snurken

Naast de "ruis" van snurken, kunnen meer complexe voorwaarden zoals slaap apneu consistent met het symptoom van snurken worden. Een studie van de slaap kan dergelijke problemen identificeren. Patiënten kunnen ook hun eigen conditie te bepalen de kans op dergelijke problemen op basis van de ernst van hun slapende problemen beoordelen.

Klik hier om te proberen de beste Anti snurken mondstuk

Behandelingen voor snurken

Bijna alle behandelingen voor snurken draaien rond het wissen van de blokkade in de passage van de ademhaling. Dit is de reden snurkers wordt geadviseerd om te verliezen gewicht (om te stoppen met vet uit te drukken op de keel), stoppen met roken (Rookvrije verzwakt en verstopping van de keel) en slaap aan hun kant (om te voorkomen dat de tong de keel blokkeren). Een aantal andere behandelingsopties zijn ook beschikbaar, variërend van over-the-counter hulpmiddelen zoals neussprays, nasaal stroken of neus clips, sprays, en "anti-snore" kleding en kussens, tot deze ongewone activiteiten als spelen de didgeridoo smeerolie. Snurken is een erkende medische probleem echter en mensen die snurken dient altijd professioneel medisch advies alvorens erop te vertrouwen op technieken die kunnen symptomen maskeren maar behandelen niet de onderliggende aandoening.

Klik hier om te proberen de beste Anti snurken mondstuk

Tandheelkundige apparatuur van snurken

Speciaal gemaakte tandheelkundige apparatuur genaamd mandibulaire vooruitgang spalken, die verder de onderkaak lichtjes en daardoor de tong naar voren te trekken, zijn een gemeenschappelijke wijze van behandeling van snurken. Typisch, een gespecialiseerd in slaap apneu tandheelkunde tandarts wordt geraadpleegd. Deze apparaten hebben bewezen te worden effectief in het verminderen van snurken en slaapapneu in gevallen waarin de Apneu milde tot matige. Mandibulaire vooruitgang spalken zijn vaak veel beter dan machines CPAP getolereerd. Mogelijk maar zeldzame bijwerkingen zijn geleidelijke verkeer van de tanden, temporomandibulair gezamenlijke wanorde, overtollige speekselvloed en tandvlees irritatie.

Over-the-counter mandibulaire vooruitgang spalken bieden ongeveer dezelfde voordelen, indien correct gemonteerd. Ze zijn meestal gemaakt van een polymeer van EVA en de meeste zijn lijken op beschermende mond-bewakers gedragen voor sport. Een nadeel van de goedkopere apparaten ten opzichte van de professioneel uitgeruste apparaten is de moeilijkheid bij het opzetten van de juiste kaak positie. Een over-advanced kaak resulteert in kaak pijn in de gewrichten, terwijl een kaak onder Geavanceerde geen therapeutische werking produceert. De professioneel uitgeruste apparaten nemen over het algemeen een bijstellingsmechanisme zodat kaak vooruitgang kan gemakkelijk worden verhoogd of verlaagd na montage. Aanpassen van de meeste “ doe het zelf ” toestellen er moet hen opwarmen en schimmel ze weer in de gewenste nieuwe positie. Als alternatief, gezien de lage kosten, een nieuwe splint kan worden gebruikt.

Eerder in de Verenigde Staten, mandibulaire vooruitgang spalken werden beschouwd als medische hulpmiddelen van klasse 2 en niet juridisch kon worden verkocht zonder een voorschrift. Amerikanen mochten echter te koop deze apparaten buiten de Verenigde Staten en importeer ze voor persoonlijk gebruik. In Australië, kunnen fabrikanten toestemming van de therapeutische goederen Administration (TGA) waardoor de apparaten worden verkocht via de normale verkoopkanalen zonder de betrokkenheid van een arts.

Een continue positive airway druk (CPAP) machine wordt vaak gebruikt om de controle van slaapapnea en het snurken is gekoppeld. Een apparaat pompen om te houden de luchtwegen open, een gecontroleerde stroom van lucht door een flexibele slang aan een masker gedragen over de neus, mond, of beide.

Klik hier om te proberen de beste Anti snurken mondstuk

Chirurgie voor snurken

Chirurgie is ook beschikbaar als een methode voor het corrigeren van sociale snurken. Sommige procedures, zoals uvulopalatopharyngoplasty, proberen uit te breiden van de luchtwegen doordat weefsels aan de achterkant van de keel, inclusief de huig en farynx. Deze operaties zijn echter vrij invasief, en er zijn risico's van nadelige bijwerkingen. Het gevaarlijkste risico is dat genoeg littekenweefsel binnen de keel als gevolg van de insnijdingen vormen kan te maken de luchtwegen smaller dan het was voorafgaand aan de operatie, het afnemen van het luchtruim in de velopharynx. Met littekens bedekken is een persoonlijke eigenschap, dus het is moeilijk voor een chirurg te voorspellen hoeveel een persoon zou kunnen worden vatbaar voor littekens. Sommige patiënten hebben de ontwikkeling van ernstige slaap apneu als gevolg van schade aan hun airway veroorzaakt door faryngaal chirurgie gemeld. Op dit moment, goedkeurt de American Medical Association niet van het gebruik van lasers op de farynx of huig bewerkingen uit te voeren.

Radiofrequency ablatie (RFA) is een relatief nieuwe chirurgische behandeling voor snurken. Deze behandeling geldt radiofrequentie-energie en warmte (tussen 77 ° C tot 85 ° C) voor het zachte weefsel op de achterkant van de keel, zoals het zachte verhemelte en de huig, veroorzaken littekens van het weefsel onder de huid. Na genezing, hierdoor verstijving van het behandelde gebied. De procedure duurt minder dan een uur, wordt doorgaans uitgevoerd op een poliklinische basis, en meestal nodig verschillende behandelingen. Radiofrequency ablatie is vaak effectief in het verminderen van de ernst van het snurken, maar vaak niet volledig elimineert snurken.

Bipolaire radiofrequency ablatie, een techniek die gebruikt wordt voor coblation tonsillectomie, wordt ook gebruikt voor de behandeling van het snurken.

Klik hier om te proberen de beste Anti snurken mondstuk

De pijler-Procedure

De pijler-Procedure is een minimaal invasieve behandeling voor snurken en obstructieve slaap apneu. Deze procedure was FDA aangegeven in 2004. Tijdens deze procedure, drie tot zes + dacron (het materiaal gebruikt in permanente hechtingen) strips in het zachte verhemelte, met behulp van een gemodificeerde spuit en plaatselijke verdoving worden ingevoegd. Terwijl de procedure was oorspronkelijk voor het inbrengen van drie "pijlers" in het zachte verhemelte, bleek dat er een significante dosering reactie op meer pijlers, met passende kandidaten. Als gevolg van deze operatie poliklinische, die meestal niet meer dan 30 minuten duurt, is het zachte verhemelte meer rigide, eventueel vermindering van de gevallen van slaapapneu en snurken. Deze procedure behandelt een van de meest voorkomende oorzaken van snurken en slaapapneu — trillingen of ineenstorting van het zachte verhemelte (het zachte deel van het dak van de mond). Als er andere factoren die bijdragen tot het snurken of slaap apneu, zoals de omstandigheden van de nasale Luchtweg of een uitgebreide tong, zal het waarschijnlijk moeten worden gecombineerd met andere behandelingen om meer effectief.

Klik hier om te proberen de beste Anti snurken mondstuk

Farmacologische behandeling

Een open label niet-gerandomiseerde studie in dertig patiënten profiteren van pseudo-efedrine, domperidon en de combinatie gevonden in de behandeling van ernstige snurken. De voorbereiding wordt over de toonbank in sommige landen verkocht.Natuurlijke remedies

Er zijn verschillende natuurlijke methoden beweerde te verlichten snurken. Deze kunnen worden in de vorm van kruiden pillen, acupressuur apparaten of gespecialiseerde acupunctuur.

Er zijn gelegenheden waarbij snurken is het resultaat van een verkeerde slaaphouding. Slapen met te veel kussens kan rekken en de passage van lucht beperken. Gebruik een kussen om het te vermijden. Ook kan op de rug veroorzaken snurken. Dus, een verandering in positie slapen kunnen een hulp.

Alle-natuurlijke anti-Snurk sprays zijn ook beschikbaar, als over-the-counter producten verkrijgbaar bij apotheken.

Onder de ‘ natuurlijke ' remedies zijn oefeningen om de spieren van de bovenste luchtwegen en een arts anekdotische vaststellend dat professionele zangers zelden snurken, maar voldoende studie van dit gebied blijft om te worden uitgevoerd.

Klik hier om te proberen de beste Anti snurken mondstuk

Omgaan als partner

De bed-partner van een snorer verliest, gemiddeld, een uur slaap per nacht. Dit kan belangrijke relatie problemen, evenals de gevolgen voor de gezondheid van slaap tekort veroorzaken voor de partner. Oordoppen kunnen goede nachtrust voor mensen delen de zelfde slaapkamer met iemand die snurkt vergemakkelijken. Externe oorkappen zijn niet ontworpen om te slapen met. Andere alternatieven zijn witte ruis generatoren.

Klik hier om te proberen de beste Anti snurken mondstuk