» » Sáfrány: Használ, A Mellékhatásokat, Kölcsönhatások és Figyelmeztetések

Sáfrány: Használ, A Mellékhatásokat, Kölcsönhatások és Figyelmeztetések

Egyéb nevei:

Őszi sáfrány, Azafrán, Azafron, Croci a megbélyegzés, Crocus Cultivé, Crocus sativus, indiai sáfrány, Zoltán, Jözsefné, Kumkuma, sáfrány Crocus, Safran, Safran Cultivé, Safran Espagnol, Safran des Indes, Safran Véritable, spanyol sáfrány, valódi sáfrány, Zafran.

Sáfrány áttekintő információkat

Sáfrány: Használ, A Mellékhatásokat, Kölcsönhatások és FigyelmeztetésekSáfrány, növény. A szárított stigmák (a virág részei szál-szerű) használják, hogy sáfrány fűszer. 75.000 Sáfrány virágokat, hogy egy egységes font sáfrány fűszer vehet igénybe. Sáfrány nagyrészt megművelt és betakarított kézzel. Mennyisége miatt a labor érintett betakarítás sáfrány tartják az egyik a világ legdrágább fűszerek. A stigmák is használják, hogy a gyógyszert.

Sáfrány használják asztma, köhögés, szamárköhögés (szamárköhögés), és lazítsuk meg a váladék (mint köptető). Azt is használják az alvás problémák (álmatlanság), rák, "az artériák megkeményedése" (érelmeszesedés), bél gáz (felfúvódás), depresszió, Alzheimer-kór, félelem, sokk, köpött ki vért (hemoptysis), fájdalom, gyomorégés, és a száraz bőr.

Nők sáfrány használja a premenstruációs szindróma (PMS) és menstruációs görcsök. Férfiak felhasználni arra, hogy megakadályozza a korai orgazmus (korai magömlés) és a meddőség.

Sáfrány is használatos a szex (mint afrodiziákum) és kiváltó izzadás. Néhány ember sáfrány közvetlen alkalmazása a fejbőr a kopaszság (alopecia).

Élelmiszerek sáfrány használják, mint egy fűszer, sárga élelmiszer színezőanyag, és ízesítő anyag. A gyártás, sáfrány kivonatok használják illatú parfüm és mint a festék ruhával.

Kattintson ide vásárolni SaffronGoldPlus hivatalos honlapja

Hogyan működik?

Nincs elég információ-hoz tud hogyan sáfrány működhet.

Sáfrány: Használ, A Mellékhatásokat, Kölcsönhatások és Figyelmeztetések

Sáfrány használ & hatékonyságát

Esetleg hatékony:

 • Depresszió. Vevő specifikus sáfrány kivonatok úgy tűnik, hogy javítja a tünetek 6-8 hét után a kezelés major depresszió. Egyes vizsgálatok arra utalnak, hogy a sáfrány lehet olyan hatékony, mint bevétel egy alacsony dózisú kapható antidepresszáns, mint például a fluoxetin vagy imipramin.
 • Premenstruációs szindróma (PMS). Néhány klinikai kutatások azt mutatják, hogy vesz egy adott sárfrány kivonat (osztály termesztése és fejlesztés az Intézet a gyógynövények) jelentősen javítja a tünetek a PMS után két menstruációs ciklust.
 • Menstruációs rossz közérzet. Néhány klinikai kutatások a vevő egy adott termék, sáfrány, ánizs és zeller vetőmag (SCA, Gol Daro Herbal Medicine Laboratory) tartalmazó csökkenti a fájdalom súlyosságát és időtartamát a menstruációs ciklus alatt.
 • Alzheimer-kór. Néhány kutatás azt mutatja, hogy vesz egy adott sáfrány termék lehet javítani a tünetek a valamint a vényköteles gyógyszer donepezil (Aricept) több mint 22 hetes kezelés.

Esetleg hatástalan a:

 • Férfi meddőség. Néhány klinikai kutatások azt mutatják, hogy vesz egy adott sárfrány kivonat (zier Zaferan Co) 26 hétig nem javul spermaszám vagy motilitás a terméketlen férfiak.

Nincs elegendő bizonyíték:

 • Asztma.
 • Álmatlanság.
 • Rák.
 • "Az artériák megkeményedése" (érelmeszesedés).
 • Köhögés.
 • Gyomor-gáz.
 • Korai férfi orgazmus (korai magömlés).
 • Kopaszság.
 • A fájdalom.
 • Egyéb feltételek.
Több bizonyítékra van szükség, hogy ezek felhasználási arány sáfrány.

Kattintson ide vásárolni SaffronGoldPlus hivatalos honlapja

Sáfrány mellékhatások & biztonsági

Sáfrány úgy tűnik, a legtöbb ember, amikor használják gyógyszerként, hat hétig biztos. Néhány lehetséges mellékhatások közé tartozik a szájszárazság, szorongás, szédülés, álmosság, hányinger, cserél-ban étvágy, és fejfájás. Néhány ember allergiás reakciók léphet fel.

Nagy mennyiségű sáfrány nem biztonságos. Nagy dózisban okozhat mérgezést, beleértve a sárga megjelenését a bőr, a szem és a nyálkahártya; hányás; szédülés; véres hasmenés; vérzés az orr, az ajkak és a szemhéjak; zsibbadás; és más súlyos mellékhatások. 12-20 Grammos adag halált is okozhat.

Sáfrány: Használ, A Mellékhatásokat, Kölcsönhatások és Figyelmeztetések

Különleges óvintézkedések & figyelmeztetések:

Terhesség és szoptatás: ne vegye sáfrány nagyobb mennyiségben az élelmiszer általában találhatók. Sáfrány nagyobb mennyiségű, hogy a méh szerződést, és okozhatja a vetélés.

Nem elég tudni a biztonsági segítségével sáfrány, szoptatás alatt. A biztonság kedvéért maradjon, és ne használja.

Bipoláris zavar: sáfrány úgy tűnik, hogy befolyásolja a hangulatot. Van aggodalomra ad okot, hogy esetleg kiváltó, ingerlékenység és impulzív viselkedés (mánia) az emberek a bipoláris zavar. Sáfrány ne használja, ha ez a feltétel.

Allergia a Lolium, Olea (olive tartalmazza), Sziki növény- és állatfajok: emberek, akik allergiásak a ezek a növények is lehet allergiás a sáfrány.

Sáfrány adagolás

A következő adagot a tudományos kutatásban vizsgálták:

 • Depresszió: egy adott sárfrány kivonat 30 mg naponta. A különböző sárfrány kivonat 15 mg kétszer naponta is.
 • A premenstruációs szindróma (PMS): 15 mg egy adott etanol sáfrány kivonat naponta kétszer (osztály termesztése és fejlesztés az Intézet a gyógynövények).
 • A menstruációs rossz közérzet: 500 mg egy különleges kombinált készítmény tartalmazó sáfrány, zeller vetőmag és ánizs kivonatok (SCA, Gol Daro Herbal Medicine Laboratory) hozott naponta háromszor az első három napon a menstruáció.
 • Az Alzheimer-kór: 30 mg/nap az adott sáfrány termék.
Kattintson ide vásárolni SaffronGoldPlus hivatalos honlapja