» » Saffron: Bruker, Bivirkninger, Interaksjoner Og Advarsler

Saffron: Bruker, Bivirkninger, Interaksjoner Og Advarsler

Annet navn:

Høst krokus, Azafrán, Azafron, Croci Stigma, Crocus Cultivé, Crocus sativus, indisk Safran, Kashmira, Kesar, Kumkuma, Saffron-Crocus, Safran, Safran Cultivé, Safran Espagnol, Safran des Indes, Safran Véritable, spansk Saffron, sant Safran, Zafran.

SAFFRON oversiktsinformasjon

Saffron: Bruker, Bivirkninger, Interaksjoner Og AdvarslerSafran er en plante. Tørket stigmas (tråd-lignende deler av blomsten) brukes til å lage saffron krydder. Det kan ta 75 000 saffron blossoms å produsere en enkelt pund Safran krydder. Safran er i stor grad dyrket og høstes for hånd. På grunn av hvor mye arbeid involvert i høsting, regnes Safran som en av verdens dyreste krydder. The stigmas brukes også til å ta medisin.

Safran er brukt for astma, hoste, kikhoste (kikhoste), og å løsne Slim (som en slimløsende). Det er også brukt for sove problemer (søvnløshet), kreft, "kalsifisering av blodårer" (aterosklerose), intestinal gass (flatulens), depresjon, Alzheimers sykdom, skrekk, sjokk, spytter blod (hemoptyse), smerter, halsbrann, og tørr hud.

Kvinner bruker Safran for menstruasjonssmerter og premenstruelt syndrom (PMS). Menn bruker den til å forhindre tidlig orgasme (prematur ejakulasjon) og ufruktbarhet.

Saffron brukes også for å øke interesse for sex (som et afrodisiakum) og å indusere svette. Noen mennesker bruker Safran direkte til hodebunnen for skallethet (alopecia).

I matvarer brukes saffron som et krydder, gule konditorfarge, og som en flavoring agent. I industrien brukes saffron ekstrakter som duft i parfymer, og som et fargebad for klut.

Klikk her for å kjøpe SaffronGoldPlus fra offisielle hjemmeside

Hvordan virker det?

Det er ikke nok informasjon til å vite hvordan saffron kan fungere.

Saffron: Bruker, Bivirkninger, Interaksjoner Og Advarsler

SAFFRON bruker & effektivitet

Muligens effektivt for:

 • Depresjon. Å ta bestemte saffron ekstrakter synes å forbedre symptomer på alvorlig depresjon etter 6-8 uker med behandling. Noen studier antyder at saffron kan være like effektiv som å ta en lav dose reseptbelagte antidepressiva som fluoxetine eller imipramin.
 • Premenstruelt syndrom (PMS). Noen klinisk forskning viser at å ta en bestemt saffron ekstrakt (avdeling av dyrking og utvikling av Institutt for medisinske planter) betydelig bedrer symptomer på PMS etter to menstruasjonssykluser.
 • Menstrual ubehag. Noen klinisk forskning viser å ta et bestemt produkt som inneholder Safran, anis og selleri frø (SCA, Gol Daro urte medisin Laboratory) reduserer alvorlighetsgraden av smerte og varighet i løpet av menstruasjonssyklusen.
 • Alzheimers sykdom. Noen undersøkelser viser at å ta et bestemt saffron produkt kan forbedre symptomer om samt reseptbelagte stoffet donepezil (Aricept) over 22 uker med behandling.

Muligens ineffektivt for:

 • Mannlig infertilitet. Noen klinisk forskning viser at å ta en bestemt saffron ekstrakt (Novin Zaferan Co) for 26 uker ikke blir bedre sædkvalitet eller motilitet i infertile menn.

Ikke tilstrekkelig bevis for:

 • Astma.
 • Søvnløshet.
 • Kreft.
 • "Kalsifisering av blodårer" (aterosklerose).
 • Hoste.
 • Mage gass.
 • Tidlig mannlige orgasme (prematur ejakulasjon).
 • Skallethet.
 • Smerter.
 • Andre forhold.
Flere bevis er nødvendig for å rate Safran gjelder disse bruksområdene.

Klikk her for å kjøpe SaffronGoldPlus fra offisielle hjemmeside

SAFFRON bivirkninger & sikkerhet

Saffron synes trygg for de fleste når den brukes som en medisin for opp til seks uker. Noen mulige bivirkninger inkluderer tørr munn, angst, svimmelhet, tretthet, kvalme, endring i appetitt, og hodepine. Allergiske reaksjoner kan oppstå i noen mennesker.

Ta store mengder Safran er usikre. Høye doser kan forårsake forgiftning, inkludert gule utseendet på hud, øyne og slimhinner; oppkast; svimmelhet; blod diaréen; blødning fra nese, lepper og øyelokk; nummenhet; og andre alvorlige bivirkninger. Doser av 12-20 gram kan føre til døden.

Saffron: Bruker, Bivirkninger, Interaksjoner Og Advarsler

Spesielle forholdsregler & advarsler:

Graviditet og amming: ikke ta saffron i mengder større enn de normalt finnes i mat. Større mengder saffron kan gjøre livmoren kontrakten og kan føre til at en spontanabort.

Ikke nok er kjent om sikkerheten ved bruk av saffron ved amming. Bo på den sikre siden og unngå bruk.

Bipolar lidelse: Saffron synes å være i stand til å påvirke humør. Det er en bekymring at det kan utløse excitability og impulsiv atferd (mania) i mennesker med bipolar lidelse. Ikke bruk Safran hvis du har denne tilstanden.

Allergi mot Lolium, Olea (inkluderer oliven), og Salsola plantearter: folk som er allergisk mot disse planter kan også være allergisk mot Safran.

SAFFRON dosering

Følgende doser har vært studert i vitenskapelig forskning:

 • For depresjon: 30 mg/dag av en bestemt saffron ekstrakt. En annen saffron ekstrakt 15 mg to ganger har daglig også blitt brukt.
 • For premenstruelt syndrom (PMS): 15 mg av en bestemt etanol saffron ekstrakt to ganger daglig (avdeling av dyrking og utvikling av Institutt for medisinske planter).
 • For menstrual ubehag: 500 mg av en bestemt kombinasjon produktet inneholder Safran, selleri frø og anis ekstrakter (SCA, Gol Daro urte medisin Laboratory) tatt tre ganger om dagen for de tre første dagene av menstruasjon.
 • For Alzheimers sykdom: 30 mg/dag av saffron enkeltprodukter.
Klikk her for å kjøpe SaffronGoldPlus fra offisielle hjemmeside