» » Saffraan: Gebruikt, Bijwerkingen, Interacties En Waarschuwingen

Saffraan: Gebruikt, Bijwerkingen, Interacties En Waarschuwingen

Andere namen:

Herfst krokus, Azafrán, Azafron, Croci Stigma, Crocus Cultivé, Crocus sativus, Indische saffraan, Kashmira, Kesar, Kumkuma, Saffraan-Crocus, Safran, Safran Cultivé, Safran Espagnol, Safran des Indes, Safran Véritable, Spaans saffraan, waar saffraan, Zafran.

SAFFRAAN overzichtsinformatie

Saffraan: Gebruikt, Bijwerkingen, Interacties En WaarschuwingenSaffraan is een plant. De gedroogde stigma's (draad-achtige delen van de bloem) worden gebruikt om saffron kruiden. 75.000 Saffraan bloesems te produceren een één pond van saffron kruiden kan nemen. Saffraan is grotendeels gekweekt en geoogst met de hand. Vanwege de hoeveelheid arbeid die betrokken zijn bij het oogsten, wordt saffraan overwogen één van's werelds duurste specerijen. De stigma's worden ook gebruikt om geneeskunde.

Saffraan wordt gebruikt voor astma, hoesten, kinkhoest (kinkhoest), en om los slijm (als een slijmoplossend). Het wordt ook gebruikt voor slaap problemen (slapeloosheid), kanker, "verharding van de slagaders" (atherosclerose), intestinale gas (winderigheid), depressie, ziekte van Alzheimer, angst, shock, spugen van bloed (bloedspuwing), pijn, maagzuur, en droge huid.

Vrouwen gebruiken saffraan voor menstruele krampen en premenstrueel syndroom (PMS). Mannen gebruiken om te voorkomen dat vroege orgasme (voortijdige ejaculatie) en onvruchtbaarheid.

Saffraan wordt ook gebruikt om te verhogen van interesse in seks (als afrodisiacum) en voor het opwekken van zweten. Sommige mensen toepassen saffraan rechtstreeks op de hoofdhuid voor kaalheid (alopecia).

In levensmiddelen, wordt saffraan gebruikt als een kruid, gele voedsel kleuren, en als smaakstof agent. In de verwerkende industrie, worden saffraan extracten gebruikt als geur in parfums en als een kleurstof voor doek.

Klik hier om te kopen SaffronGoldPlus van officiële website

Hoe werkt het?

Er is niet genoeg informatie om te weten hoe saffraan zou kunnen werken.

Saffraan: Gebruikt, Bijwerkingen, Interacties En Waarschuwingen

SAFFRAAN gebruik & doeltreffendheid

Eventueel effectief voor:

 • Depressie. Nemen specifieke saffraan uittreksels lijkt om symptomen van depressie na 6-8 weken van de behandeling. Sommige studies suggereren dat saffraan zo effectief als het nemen van een lage dosis recept antidepressiva zoals fluoxetine of imipramine zou kunnen zijn.
 • Premenstrueel syndroom (PMS). Sommige klinische onderzoek toont aan dat het nemen van een specifieke saffraan extract (departement van teelt en ontwikkeling van Instituut van medicinale planten) aanzienlijk symptomen van PMS na twee menstruele cycli verbetert.
 • Menstruele ongemak. Wat klinische onderzoek toont het nemen een specifiek product met saffraan, anijs en selderij zaad (SCA, Gol Daro kruiden geneeskunde laboratorium) vermindert pijn ernst en duur tijdens de menstruele cyclus.
 • De ziekte van Alzheimer. Wat onderzoek toont aan dat nemen van een specifieke saffraan product symptomen over evenals de prescription drug donepezil (Aricept) meer dan 22 weken van de behandeling verbeteren kan.

Eventueel ineffectief voor:

 • Mannelijke onvruchtbaarheid. Sommige klinische onderzoek toont aan dat het nemen van een specifieke saffraan extract (Novin Zaferan Co) voor 26 weken niet sperma telling of motility in onvruchtbaar mannen verbetert.

Onvoldoende bewijs voor:

 • Astma.
 • Slapeloosheid.
 • Kanker.
 • "Verharding van de slagaders" (atherosclerose).
 • Hoest.
 • Maag gas.
 • Vroege mannelijke orgasme (voortijdige ejaculatie).
 • Kaalheid.
 • Pijn.
 • Andere voorwaarden.
Meer bewijs is nodig om tarief saffraan voor deze toepassingen.

Klik hier om te kopen SaffronGoldPlus van officiële website

SAFFRAAN bijwerkingen & veiligheid

Saffraan lijkt veilig voor de meeste mensen wanneer gebruikt als een medicijn voor maximaal zes weken. Enkele mogelijke bijwerkingen zijn een droge mond, angst, duizeligheid, slaperigheid, misselijkheid, wijzigen in de eetlust, en hoofdpijn. Allergische reacties kunnen optreden bij sommige mensen.

Inname van grote hoeveelheden van saffraan is onveilig. Hoge doses kunnen leiden tot vergiftiging, met inbegrip van gele uiterlijk van de huid, ogen en slijmvliezen; braken; duizeligheid; bloederige diarree; bloeden uit de neus, lippen en oogleden; gevoelloosheid; en andere ernstige bijwerkingen. Doses van 12-20 gram kunnen leiden tot de dood.

Saffraan: Gebruikt, Bijwerkingen, Interacties En Waarschuwingen

Speciale voorzorgsmaatregelen & waarschuwingen:

Zwangerschap en borstvoeding: Neem niet saffraan in hoeveelheden groter dan die normaal gevonden in voedsel. Grotere hoeveelheden van saffraan kunnen het contract van de baarmoeder en kunnen leiden tot een miskraam.

Weinig is bekend over de veiligheid van het gebruik van saffraan tijdens borstvoeding. Blijf op de veilige kant en te voorkomen dat gebruik.

Bipolaire wanorde: Saffron lijkt te kunnen beïnvloeden stemming. Er is een punt van zorg dat het zou kunnen leiden prikkelbaarheid en impulsief gedrag (mania) bij mensen met bipolaire wanorde tot. Gebruik geen saffraan als je deze aandoening hebt.

Allergieën voor Lolium, Olea (inclusief olijf), en Salsola plantensoorten: mensen die allergisch zijn voor deze planten mogelijk ook allergisch voor saffraan.

SAFFRAAN dosering

De volgende doses zijn bestudeerd in wetenschappelijk onderzoek:

 • Voor depressie: 30 mg/dag voor een specifieke saffraan extract. Een verschillende saffraan extract 15 mg tweemaal is dagelijks ook gebruikt.
 • Voor het premenstrueel syndroom (PMS): 15 mg van een specifieke saffraan ethanolextract tweemaal daags (departement van teelt en ontwikkeling van Instituut van medicinale planten).
 • Voor menstruele ongemak: 500 mg van een product van de specifieke combinatie met saffraan, selderij zaad en anijs extracten (SCA, Gol Daro kruiden geneeskunde laboratorium) genomen van drie keer per dag gedurende de eerste drie dagen van de menstruatie.
 • Voor de ziekte van Alzheimer: 30 mg/dag van een specifiek saffraan product.
Klik hier om te kopen SaffronGoldPlus van officiële website