» » Resveratrol Kosttillskott: Biverkningar Och Fördelar

Resveratrol Kosttillskott: Biverkningar Och Fördelar

Resveratrol kosttillskott

Resveratrol Kosttillskott: Biverkningar Och FördelarResveratrol är en medlem av en grupp växt ämnen som kallas polyfenoler. Dessa föreningar är tänkt att har antioxiderande egenskaper, som kan skydda kroppen mot typ av skador kopplade till ökad risk för sjukdomar som cancer och hjärtsjukdomar. British Dietetic Association säger vissa fytokemikalier som flavonoider, glukosinolat och phyto-oestrogens: fungera som antioxidanter, som kan minska skadorna på cellen DNA och cellmembran. Andra fytokemikalier tros påverka aktiveringen av cancerframkallande ämnen (cancer orsakar agenter) eller höja den skyddande leverenzymer.

Resveratrol finns i huden på röda druvor, men andra källor innehålla jordnötter och bär.

Eftersom resveratrol tros ha hälsofördelar, är det inte förvånande att ett antal tillverkare har försökt att utnyttja detta genom att sälja resveratrol kosttillskott. De flesta resveratrol kapslar innehåller extrakt från den japanska och kinesiska knotweed växten, Polygonum cuspidatum. Andra resveratrol kosttillskott är gjorda av rött vin eller röd druva extrakt.

Annonser främja resveratrol kosttillskott på Internet lovar kunder allt från viktminskning till ett friskare och längre liv. Frågan är: göra resveratrol kosttillskott verkligen hålla dessa löften?

Klicka här för att köpa Resveratrol från officiella hemsida

Möjliga fördelar av resveratrol

Resveratrol har fått mycket uppmärksamhet för sin rapporterade anti-åldrande och sjukdomar-bekämpning av fördelar, men det är baserat på tidiga forskning, mestadels gjort i provrör och på djur och fler studier behövs.

Några av de tidiga forskning tyder på att resveratrol kan skydda mot inkludera:

  • Hjärtsjukdom. Studier tyder resveratrol kan bidra till att minska inflammation, förhindrar oxidation av LDL dåliga kolesterolet och gör det svårare för trombocyter att hålla ihop och bilda blodproppar som kan leda till hjärtinfarkt.
  • Cancer. Resveratrol anses av vissa forskare att begränsa spridningen av cancerceller och utlösa processen för cancer celldöd (apoptos). Mer forskning behövs.
  • Alzheimers sjukdom. Resveratrol kan skydda nervceller från skador och uppbyggnad av plack som kan leda till Alzheimers.
  • Diabetes. Studier tyder resveratrol kan förebygga insulinresistens, ett tillstånd där kroppen blir mindre känsliga för effekterna av blodsocker-sänkande hormonet, insulin. Insulinresistens är ett förstadium till diabetes.
Studier på gnagare tyder på att resveratrol kan även hjälpa till att bekämpa några av effekterna av en ohälsosam livsstil och leda till ökad livslängd. Resveratrol-behandlade möss matas en hög-caloriediet levt längre än på motsvarande sätt utfodras möss inte gett resveratrol. Resveratrol skyddade möss ges en kaloririk kost fetmarelaterade hälsoproblem genom att imitera effekterna av kalori begränsning.

Resveratrol har kopplats till förebyggande av åldersrelaterade problem såsom hjärtsjukdomar och insulinresistens. Vissa forskare tror att resveratrol aktiverar SIRT1 genen, en biologisk mekanism som verkar för att skydda kroppen mot skadliga effekter av fetma och sjukdomar i åldrandet. Mer forskning behövs.

Klicka här för att köpa Resveratrol från officiella hemsida

Biverkningar av Resveratrol

Eftersom det har förekommit mycket få studier som utförts på resveratrol i människor, läkare kan inte bekräfta några fördelar, och de vet inte vilka effekter dessa tillägg kan ha på människor på lång sikt. Hittills har studier inte har upptäckt några allvarliga biverkningar, även när resveratrol tas i stora doser. Dock kan resveratrol kosttillskott interagera med blodförtunnande medel som warfarin och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel såsom acetylsalicylsyra och ibuprofen, ökar risken för blödning.

Eftersom studier förblir ofullständiga och otillräckliga är det svårt för konsumenterna att veta exakt vad de får när de köper produkten, eller om det är faktiskt effektivt. Det finns också ingen specifik dosering rekommendation och doser kan variera från tillägg till tillägg.

Doser i de flesta resveratrol tillskott är normalt mycket lägre än de belopp som har visat positiva i forskningsstudier. De flesta kosttillskott innehåller 250 till 500 mg resveratrol. För att få den ekvivalentdos som används i vissa studier på djur, människor skulle behöva konsumera 2 g av resveratrol (2, 000 mg) eller mer om dagen.

Summan av kardemumman: tills mer högkvalitativ forskning är tillgänglig, experter säger att de inte kan rekommendera resveratrol kosttillskott för anti-aging eller sjukdom förebyggande.

Klicka här för att köpa Resveratrol från officiella hemsida