» » Resveratrol добавки: странични ефекти и предимства

Resveratrol добавки: странични ефекти и предимства

Resveratrol добавки

Resveratrol добавки: странични ефекти и предимстваResveratrol е член на група от растителни съединения, наречени полифеноли. Тези съединения се смята от някои да има антиоксидантни свойства, които могат да предпазват тялото срещу вида на щетите, свързани с повишен риск от заболявания като рак и сърдечни заболявания. Британската диетична асоциация казва някои фитохимикали като флавоноиди, глюкозинолат и фито-естрогени: действат като антиоксиданти, които могат да намалят щетите до клетъчната ДНК и клетъчните мембрани. Други фитохимикали се смята, че влияят върху активиране на канцерогени (причиняващи рак агенти), или повишаване на нивото на защитните чернодробни ензими.

Resveratrol е намерен в кожата на червеното грозде, но други източници включват фъстъци и плодове.

Тъй като ресвератрол се смята, че имат ползи за здравето, не е изненадващо, че броят на производителите са се опитали да извлече полза от това чрез продажба на resveratrol добавки. Повечето resveratrol капсули съдържат екстракти от растението китайски и японски knotweed, Polygonum cuspidatum. Други resveratrol добавки са направени от червено вино или червени гроздови екстракти.

Реклами, насърчаване на ресвератрол добавки в интернет обещават клиенти всичко от загуба на тегло за по-здравословен, по-дълъг живот. Въпросът е: ресвератрол добавки наистина доставят тези обещания?

Щракнете тук, за да купуват Resveratrol от Официален сайт

Възможните ползи на ресвератрол

Resveratrol е натрупала много внимание за неговите докладвани анти-стареене и болести-борба с обезщетения, но това се основава на ранни изследвания, най-вече направено в епруветки и върху животни и са необходими повече изследвания.

Някои от условията, че ранни изследвания показват resveratrol може да помогне защита срещу включват:

  • Болест на сърцето. Проучвания показват, resveratrol може да помогне за намаляване на възпаление, предотвратява окисляването на лошия холестерол LDL и го прави по-трудно за тромбоцитите да се слепват и образуват съсиреци, които могат да доведат до сърдечен пристъп.
  • Рак. Resveratrol се смята от някои изследователи за ограничаване на разпространението на раковите клетки и да предизвика процеса на рак клетъчна смърт (апоптоза). Необходими са още изследвания.
  • Болест на Алцхаймер. Resveratrol може да предпази нервните клетки от увреждане и натрупването на плака, която може да доведе до болестта на Алцхаймер.
  • Диабет. Проучвания показват, resveratrol може да помогне за предотвратяване на инсулинова резистентност, състояние, при което тялото става по-малко чувствителни към ефектите на понижаване на кръвната захар-хормон, инсулин. Инсулиновата резистентност е предшественик на диабет.
Изследвания върху гризачи показват, че ресвератролът дори може да помогне за борба с някои от ефектите на нездравословен начин на живот и да доведе до повишаване на дълголетие. Третирани с ресвератрол мишки хранени високо-caloriediet живял по-дълго от по същия начин хранени мишки не даден resveratrol. Resveratrol защитени мишки хранени високо калорични диета от свързани със затлъстяването здравни проблеми чрез подражаване на последиците от калории ограничение.

Resveratrol е бил свързан с превенцията на свързаните с възрастта проблеми като болест на сърцето и инсулинова резистентност. Някои изследователи смятат, че ресвератролът активира SIRT1 ген, биологичен механизъм, който изглежда да защита на тялото срещу вредния ефект на затлъстяването и болестите на стареенето. Необходими са още изследвания.

Щракнете тук, за да купуват Resveratrol от Официален сайт

Странични ефекти на ресвератрол

Тъй като има много малко проучвания, проведени на ресвератрол при хората, лекарите не може да потвърди всички ползи, и те не знаят какви ефекти, тези добавки може да има върху хората в дългосрочен план. Досега проучвания не са открили никакви сериозни странични ефекти, дори когато ресвератрол се взема в големи дози. Въпреки това resveratrol добавки може да взаимодействат с разреждане на кръвта като варфарин и нестероидни противовъзпалителни лекарства като аспирин и ибупрофен, повишава риска от кървене.

Тъй като изследвания остават неубедителни и недостатъчно е трудно за потребителите да знаят точно какво се забъркват, когато те купуват продукта, или дали това е действително ефективни. Също така няма конкретна доза препоръка и дози може да варира от добавката към допълнение.

Дози в повечето resveratrol добавки обикновено са далеч по-ниски от сумите, които са доказано полезни за научни изследвания. Повечето добавки съдържат 250 до 500 мг ресвератрол. За да получите на еквивалентната доза, използвана в някои проучвания с животни, хора би трябвало да консумират 2 g ресвератрол (2, 000 mg) или повече на ден.

Долната линия: докато има повече високо качествени изследвания, експерти казват, те не могат да препоръчват ресвератрол добавки за анти-стареене или болест профилактика.

Щракнете тук, за да купуват Resveratrol от Официален сайт