» » Maqui Berry: Super Frukt För Viktminskning

Maqui Berry: Super Frukt För Viktminskning

Maqui Berry: Super Frukt För ViktminskningPraktiskt taget alla vet i dag att blåbär, björnbär, svarta vinbär, acai, hallon och fläderbär är mycket bra för hälsan. Men få har hört av en av de största super bär av dem alla, maqui berry.

Nyligen reste vi till södra delen av Chile, i Patagonien-regionen, där vi upplevt maqui berry, Mapuche ursprungsbefolkningen som skördar bär och majestätiska Patagonien-regionen där maqui växer ymnigt i naturen.

Maqui berry (Aristotelia chilensis) är en intensivt lila bär som växer vilt i alla delar av södra Chile. Längs vägar och motorvägar är maqui bärbuskar lätt att upptäcka. De växer över sluttningar, i hela fält, och på gränsen till skogsområden. Vid denna tidpunkt, odlas maqui inte. Det finns helt enkelt så mycket i naturen, odling är onödigt

De som skördar de flesta av maqui berry säljs kommersiellt är Mapuche indianerna, som är infödda till Chile. Känd som vilda krigare, Mapuche är de enda inhemska människor i Amerika som inte erövrades av invaderande kolonister.

Klicka här för att köpa Maqui Berry från officiella hemsida
I södra Chile reste vi till området av Maihue, till bergssluttningarna i en orörda sjö med samma namn, där en gemenskap av Mapuche ursprungsbefolkningen skörda tiotals ton vilda maqui berry för kommersiell försäljning. Det jag såg, åt, skördas och lärde mig om denna märkliga bär, som gör sin väg in på USA-marknaden.

Mapuche-folket skörda maqui berry i allt större mängder, eftersom efterfrågan på denna näringsrika och helande bär har ökat. I skördesäsongen visar hela Mapuche gemenskapen sig plocka de livliga lila bär. En sak jag upptäckte är att maqui bär smak läcker.

De är söta, sprudlar av smak, och något jag gärna vill äta varje dag. Men bortom den underbara smaken, maqui levererar verkliga hälsofördelar. Mer information om hälsofördelar med maqui, vände vi oss till forskning av Dr Juan Hancke, en läkare som har ägnat flera år av intensiv forskning i denna super berry.

Maqui Berry: Super Frukt För Viktminskning

Klicka här för att köpa Maqui Berry från officiella hemsida

Vad är Maqui bär

Maqui bär är mycket rik på antocyaniner, som är lila pigment med mycket hög antioxidant aktivitet. Specifikt, innehåller maqui bär höga halter av antocyaniner kallas delphinidins, som också finns i Viola, Riddarsporrar och Concord druvor. Men i maqui berry, dessa föreningar finns i ovanligt stor mängd. Delphinidins visar potent anti-inflammatorisk aktivitet, så att de bidrar till att minska risken för en mängd olika degenerativa sjukdomar som involverar inflammation. Dessa pigment hämmar också tillväxten av tjocktarmscancer cancerceller.

Inflammation är en del av nästan varje degenerativ sjukdom, från hjärt-och kärlsjukdomar till diabetes till artrit. Någon sjukdom som slutar med "det är" är en inflammatorisk sjukdom. Anthocyaninerna uppvisar kraftfull anti-inflammatorisk aktivitet och göra det liksom läkemedel för samma ändamål, utan negativa effekter.

Den antioxidantföreningar i maqui berry bidra till att förhindra oxidation av kolesterol i blodet. Oxidation av kolesterol är en faktor i utvecklingen av hjärt-kärlsjukdom, inklusive hjärtinfarkt, stroke och åderförkalkning. Vanliga dagliga intag av maqui bär eller berry juice är en smart investering i bättre hjärt-och kärlhälsa.

Maqui Berry: Super Frukt För Viktminskning

Klicka här för att köpa Maqui Berry från officiella hemsida
Intressant, orsakar intag av maqui bär eller deras juice en betydande ökning av insulin i kroppen. I själva verket verkar maqui göra detta bättre än någon annan känd växt. Vad betyder det? Konsumerar maqui bär eller deras juice med eller efter måltid kan hjälpa för att undertrycka blodglukos, därmed kvällen ut energi och förhindra bildandet av nya fettceller. Följaktligen kan maqui Visa sig vara ett bra stöd i viktkontroll.

Maqui visar också antibakteriell aktivitet, vilket tyder på att det kan hjälpa till att förebygga sjukdom på grund av livsmedelsburna bakterier.

Mapuche ursprungsbefolkningen har äta maqui bär och dricka deras saft i århundraden. Och andra främmande människor i Chile har gjort samma sak under en mycket lång tid också. Även i en miljö där maret är bokstavligen översvämmas av så kallade superfrukter, står maqui ett huvud högre än de flesta av dem i fråga om förmåner.

Maqui Berry: Super Frukt För Viktminskning

Klicka här för att köpa Maqui Berry från officiella hemsida