» » Hva Er Leddgikt – Hva Som Forårsaker Leddgikt

Hva Er Leddgikt – Hva Som Forårsaker Leddgikt

Word leddgikt kommer fra gresk arthron betydningen "felles" og Latin det er meningen "betennelse". Flertall av leddgikt er arthritides. Leddgikt beveger den musculoskeletal systemet, spesielt leddene. Det er den viktigste årsaken til funksjonshemming blant folk over fifty-fem år i industrialiserte land.

Leddgikt er ikke en enkelt sykdom-det er et begrep som dekker over 100 medisinske forhold. Artrose (OA) er den mest vanlige formen av leddgikt og påvirker vanligvis eldre pasienter. Noen former for leddgikt kan påvirke folk på et svært tidlig alder.

Hva forårsaker leddgikt?

For å bedre forstå hva som skjer når en person lider av en form av leddgikt, la oss se hvordan en felles fungerer.

I utgangspunktet er en felles der flyttes til ett bein på en annen ben. Ligaments holder to bein sammen. Ligaments er som elastisk bånd, mens de holder bein på plass musklene slappe av eller kontrakt å gjøre felles trekk.

Brusk dekker bein overflaten for å stoppe to bein fra å gni direkte mot hverandre. Dekker brusk kan evne til å fungere jevnt og smertefritt.

En kapsel omgir felles. Plass på felles – felles hulrom – har synovial væske. Synovial væske nourishes felles og i brusk. Synovial væsken er produsert av synovium (synovial membran) som er felles hulrom.

Hvis du har leddgikt går noe galt med joint(s). Hva går galt, avhenger av hvilken type leddgikt du har. Det kan være at i brusk seg unna, mangel på væske, autoimmunity (kroppen angripe seg selv), infeksjon eller en kombinasjon av mange faktorer.

Kjøpe leddgikt smerte lettelse Supplement

Typer leddgikt

Det er over 100 typer leddgikt. Her er en beskrivelse av noen vanlige de, sammen med årsakene:

 • Artrose – brusk mister sin elastisitet. Hvis brusk er stiv blir det skadet lettere. Brusk, som fungerer som en støtdemper, vil gradvis tære vekk i enkelte områder. Som i brusk blir skadet bli tendons og ligaments strukket, forårsaker smerte. Til slutt kan bein gni mot hverandre forårsaker svært alvorlig smerte.
 • Revmatoid leddgikt – dette er en provoserende form for leddgikt. Synovial membran (synovium) er angrepet, noe som resulterer i hevelse og smerte. Hvis venstre ubehandlet kan leddgikt føre til misdannelse. Revmatoid leddgikt er betydelig mer vanlig i kvinner enn menn, og generelt streik når pasienten er alderen mellom 40 og 60. Men kan barn og mye eldre folk også bli påvirket.
 • Smittsomme leddgikt (septic arthritic) – en infeksjon i synovial væske og vev av en felles. Det er vanligvis forårsaket av bakterier, men kan også være forårsaket av sopp eller virus. Bakterier, sopp eller virus kan spre gjennom blodet fra infiserte vev i nærheten, og infisere en felles. Mest mottakelige personer er de som allerede har en form for leddgikt og utvikle en infeksjon som reiser i blodet.
 • Juvenile Revmatoid leddgikt (JRA) – betyr leddgikt som påvirker en person i alderen 16 eller mindre. JRA kan være ulike former for leddgikt; det utgangspunktet innebærer at et barn har den. Det finnes tre hovedtyper: 1. Pauciarticular-JRA, den mest vanlige og mildest. Barnet opplever smerter i opptil 4 leddene. 2. Polyarticular JRA påvirker mer leddene, og er mer alvorlig. Som tiden går det en tendens til å bli verre. 3. Systemiske JRA er den minst vanlige. Smerte oppleves i mange ledd. Det kan spre seg til organer. Dette kan være den mest alvorlige JRA.
Kjøpe leddgikt smerte lettelse Supplement

Hva er tegn og symptomer på leddgikt?

Symptomene på leddgikt avhenger av leddgikt, for eksempel:

 • Artrose – symptomene utvikle sakte og bli verre som tiden går. Det er smerte i en felles, enten under eller etter bruk eller etter en periode med inaktivitet. Det vil være ømhet når trykket brukes til felles. Felles blir stiv, spesielt først i morgen. Pasienten kan det være vanskeligere å bruke felles-den mister sin fleksibilitet. Noen pasienter følelsen grating når de bruker felles. Vanskelig klumper, eller Ben spurs vises rundt felles. I noen tilfeller kan felles svu. De vanligste berørte leddene er i hofter, hender, knær og ryggen.
 • Revmatoid leddgikt- pasienten ofte finner de samme leddene i hver side av kroppen er smertelig swollen, betent og stiv. Fingre, armer, bein og håndledd påvirkes oftest. Symptomene er vanligvis verste på våkner om morgenen og stivheten kan vare i 30 minutter på dette tidspunktet. Felles er anbudet når rørt. Hender kan være røde og puffy. Det kan være rheumatoid nodules (støt av vev under huden av pasientens våpen). Mange pasienter med Revmatoid leddgikt føler seg sliten mesteparten av tiden. Vekttap er vanlig.Mindre leddene påvirkes vanligvis merkbart først. Eksperter sier at pasienter med Revmatoid leddgikt har problemer med flere ledd samtidig. Som leddgikt utvikler seg det oppslag fra mindre leddene i hendene, håndledd, ankles og føtter til din albuer, knær, hofter, nakke, skuldre og jaw.
 • Smittsomme leddgikt- pasienten har feber, felles betennelser og hevelse. Han vil føle ømhet og/eller en skarp smerte. Ofte er disse symptomene knyttet til en skade eller en annen sykdom. Oftest berørte områder er kne, skulder, albue, håndleddet og finger. I fleste tilfeller påvirkes bare et felles.
 • Juvenile Revmatoid leddgikt – pasienten er underordnet. Han vil oppleve uregelmessige fevers som pleier å peak på kvelden og deretter plutselig forsvinner. Hans appetitt vil være dårlig, og han vil gå ned i vekt. Det kan være flammete utslett på hans armer og ben. Anemi er også vanlig. Barnet kan limp eller har sår håndleddet, finger eller kneet. En felles kan plutselig hovne opp og bo større enn det vanligvis er. Barnet kan oppleve en stiv nakke, hofter eller noen andre felles.
Kjøpe leddgikt smerte lettelse Supplement

Hvordan leddgikt påvirker meg?

Leddgikt påvirker folk på mange forskjellige måter. Hvor lenge pasienten er berørt, og hvor alvorlig det er, avhenger av hvilken type leddgikt. Leddgikt lider finner det er gode og dårlige dager. De fleste pasienter med leddgikt lider av ubehag, smerte, stivhet og/eller trøtthet.

Du kan også føle frustrert at du ikke lenger kunne grep ting så godt eller komme seg rundt måte som tidligere. Det er viktig å huske det hvis du lider av leddgikt dette ikke betyr at du har å gi opp å ha en aktiv livsstil. Med noen endringer på din måte å livet, det er ingen grunn til hvorfor du kan fortsette å være aktiv.

Fysioterapi og occupational therapy for leddgikt

Fysioterapi og occupational therapy bidrar til å opprettholde felles mobilitet og bevegelsesområdet. Hvor mye terapi du trenger, og hva slags terapi, avhenger av mange faktorer, for eksempel alvorlighetsgraden og type leddgikt du har, din alder og generelt staten helse. Dette må avgjøres av deg med din lege og fysiske eller ergoterapeut.

Mennesker med leddgikt vil ofte unngå å flytte det berørte skjøt på grunn av smertene. En fysisk terapeut kan hjelpe pasienten arbeidet ut felles stivhet uten å skade det. For å kunne utføre din daglig aktivitet vil fysisk terapeut hjelpe deg med å oppnå en god rekke motion. Dette kan innebære Bygg styrke i musklene som omgir det berørte skjøt – sterkere muskler hjelpe stabilisere en svekket felles. Du vil også bli undervist den beste måten å flytte fra én plassering til en annen, i tillegg til å lære å bruke slike walking hjelpemidler som krykker, en stokk eller en walker, hvis du trenger en.

Occupational therapy kan lære deg hvordan du kan redusere belastningen på din leddene når du går om daglige aktiviteter. Ved hjelp av ergoterapeut kan du endre din hjemme og på arbeidsplassen, slik at dine bevegelser ikke forverre leddgikt din. Du trenger en reisende for hendene eller håndledd, så vel som hjelpemidler for dressing, housekeeping, arbeide aktiviteter, kjøring og vask/bading selv.

En yrkesmessig og/eller fysisk terapeut kan gjøre en enorm forskjell for din livskvalitet Hvis du lider av leddgikt. Han/hun vil hjelpe deg å lære mer om leddgikt, tenke ut en kosttilskudd plan Hvis du er overvektig og overstressing leddene som et resultat, hjelper deg med å ta bedre avgjørelser om hva sko å kjøpe hvis den del av kroppen er berørt. Vil du lære hvordan og når å hvile – resten er avgjørende for å behandle betennelser og smerte, spesielt når mange leddene er berørt og du føler deg trett. Hvile individuelle leddene er svært nyttig for – egendefinerte splint kan gjøres å hvile og støtte berørte leddene.

Lokale smerte kan være lettet med kjøleelementer eller oppvarming pads. Ultralyd og varme oppdateringspakker gir dyp varmen som avlaster lokalisert smerte og relaxes muskel krampe nærheten det berørte skjøt. Det kan hende at en varm badekar/dusj gjør det enklere for deg å utøve etterpå.

Din terapeut vil sannsynligvis tenke en øvelse programmet for deg. Øvelsen er en avgjørende del av effektiv leddgikt terapi.

Kjøpe leddgikt smerte lettelse Supplement

Medications for leddgikt

 • NSAIDs (nonsteroidal anti-inflammatorisk narkotika) er de hyppigst forskrevne stoffene for leddgikt pasienter. Disse kan være enten resept eller over-the-counter (OTC). Ved lave doser NSAIDs hjelp et bredt utvalg av plager, fra hodepine, muskel aches, feber og mindre smerte. På et høyere dose – resept dose – NSAIDs også bidra til å redusere felles betennelse. Det finnes tre hovedtyper av NSAIDs, og de virker ved å blokkere prostaglandins – hormone-lignende stoffer som utløseren smerte, betennelse, muskelen trang og feber:
 • Tradisjonelle NSAIDs- dette er det største delsettet av NSAIDs. Som er tilfellet med de fleste narkotiske stoffer, gjør de bære en risiko for bivirkninger, for eksempel mage opprørt og gastrointestinal blødning. Risikoen for bivirkninger er betydelig høyere hvis pasienten er over 60. En pasient, bør ta denne typen rusmidler ved store doser under oppsyn av en lege.
 • COX-2 inhibitors- disse også redusere smerte og betennelse. De er imidlertid utformet for å ha færre magen og gastrointestinal bivirkninger. I 22004/2005 Vioxx og Bextra ble tatt av markedet etter noen hovedundersøkelser viste Vioxx gjennomført økt kardiovaskulær risiko, mens Bextra utløst alvorlig hud reaksjoner. Noen andre COX-2 inhibitors er også undersøkt for bivirkninger. FDA spurte skaperne av NSAIDs til å markere advarsler på etikettene i en svart boks.
 • Salicylates – inkluderer aspirin som fortsetter å være den foretrukne medisinen for mange leger og pasienter. Pasienter må snakke med legen hvis de planlegger å ta aspirin mer enn bare sporadisk. Lang sikt høy dosering bruken av aspirin bærer med seg en betydelig risiko for alvorlige uønskede bivirkninger, for eksempel nyre problemer og gastrointestinal blødning. For effektiv kontroll av leddgikt er smerte og betennelser hyppige store doser nødvendig. Nonacetylated salicylate er spesielt utformet for å ha færre bivirkninger enn aspirin. Noen leger kan foreskrive nonacetylated salicylate hvis de føler aspirin er for risikabelt for deres pasient. Nonacetylated salicylate har imidlertid ikke kjemiske aspirin har som beskytter mot hjerte-og karsykdommer. Noen leger foreskrive lav dose aspirin sammen med nonacetylated salicylate for pasienter som de føler trenger kardiovaskulær beskyttelse.
 • Glucocorticoids er anti-inflammatorisk steroider og er svært effektiv på å bekjempe betennelser og kan være svært nyttig når det brukes riktig. Pasienten trenger å vurdere potensialet for uønskede bivirkninger med denne typen rusmidler.
 • Anti-malarials, er for eksempel hydroxychloroquine og chloroquine ofte brukt for behandling av milde provoserende leddgikt.
 • Minocycline – en antibiotika som brukes noen ganger som antibiotika terapi for Revmatoid leddgikt. Bruken er kontroversiell.
 • Sulfasalazine – brukte for mange typer provoserende leddgikt. Sulfasalazine er et sulfa derivat.
 • Methotrexate – fungerer ved å blokkere metabolisme å raskt dele celler. Det brukes vanligvis for å behandle alvorligere typer provoserende leddgikt.
 • Azathioprine – brukes for alvorlige former for provoserende leddgikt. Azathioprine blokkerer også metabolisme å raskt dele celler.
 • Urinsyregikt medisiner – noen leger kan bruke gikt medisiner til å behandle enkelte former for leddgikt.
 • Leflunomide – brukes til å behandle Revmatoid leddgikt og Psoriatic Arthritis psoriatic Artritt. Den likeledes avdelinger celle metabolisme. Imidlertid tar biologic terapi gradvis over.
 • Cyclosporine – en immunosuppressant narkotika – det gjør ditt immunsystem mindre aggressiv. Cyclosporine er vanligvis anvendt av transplant pasienter slik at deres organer ikke Forkast deres transplanterte organer. Cyclosporine er vanligvis brukes i kombinasjon med methotrexate for leddgikt pasienter. Selv om det er effektive, kan dette være begrenset av sin toksisitet.
Kjøpe leddgikt smerte lettelse Supplement

Kosthold og bodyweight innvirkning på leddgikt

Eksperter sier at å spise en godt balansert kosthold er viktig når du har leddgikt. Ikke bare vil du motta viktige næringsstoffer, du vil også være enten opprettholde eller ankommer en sunn bodyweight raskere. Hvis du er overvektig vil du legge til ekstra trykk vekt-bærende leddene. Mange pasienter har funnet ut at mister noen få pounds gjort en betydelig forskjell til deres livskvalitet.

Leger og ernærings spesialister er mer vanlige rådgivning leddgikt pasienter å holde sugary og/eller fettstoffer mat til et minimum – for eksempel rødt kjøtt, fløte og OST. Må du kontrollere at du spiser masse frukt og grønnsaker, så vel som hele korn. Omega-3 essensielle fettsyrer er trodde å lindre symptomene på leddgikt, til en viss grad. En vanlig kilde av Omega-3 fettsyrene er fet fisk, for eksempel sardines, sild, ørret og laks.

Mange av oss har en tendens til å plassere store deler på vår plate. Hvis du reduserer størrelsen på delene kan du miste vekt mer effektivt. Kontroller at grønnsaker og frukt utgjør en stor del av din del.

Kjøpe leddgikt smerte lettelse Supplement

Leve med leddgikt

Selv om leddgikt kan gjøre daglige oppgaver vanskeligere og utmattende, det finnes mange teknikker og behandlinger, som har lagt sammen, kan gi deg en mye bedre kvalitet liv, forhold til ingen terapi i det hele tatt.

Det er viktig at mennesker med leddgikt søker medisinsk helse og behandling. Selv om det er ingen kur for leddgikt, er det mye du kan gjøre for å minimere samlede effekten på ditt dagligliv.

Du kan ønske eller å fortsette å arbeide, og med høyre teknikker og hjelp fra en ergoterapeut kan du finne det ikke er så skremmende som du først trodde.

Det er mye du kan gjøre for å minimere innvirkningen din leddgikt kan ha på familieliv og heve barna. En person med leddgikt må du huske at blir det for barnet er mye viktigere enn å være en super aktiv forelder. Hvis du tempoet selv og prioritere vil du bli overrasket over hvor mye du kan oppnå successfully. Være åpen med dine familiemedlemmer om din leddgikt – forklarer hvordan det påvirker du slik at de gjenkjenner når du kanskje trenger ekstra forståelse og støtte.

Kjøpe leddgikt smerte lettelse Supplement