» » Horkolás – Teljes Körű Tájékoztatást A Horkolás

Horkolás – Teljes Körű Tájékoztatást A Horkolás

Hortyogás a rezgés, a légúti struktúrák és a keletkező hang miatt zavart légmozgás alatt a légzés alvás közben. Bizonyos esetekben a hang lehet lágy, de más esetekben ez lehet hangos és kellemetlen. Horkolás alvás közben lehet, hogy egy jel vagy az első riasztás, az obstruktív alvási apnoe (rész).

A horkolás okai

Általánosságban a struktúráit is a nyelvcsap és a lágy szájpadlás. A szabálytalan légáram egy folyosón elzáródás okozta, és oka általában a következők valamelyikét:

  • Torok gyengesége, a torokban, zárja be, alvás közben okoz.
  • Mispositioned állkapocs, feszültség az izmok gyakran okozza.
  • Zsír gyűjtése és környékén a torkát.
  • A forgalmat az orr folyosón.
  • Obstruktív alvási apnoe.
  • A szövetek, a felső légutak egymást érintő, rezgéseket okoz.
  • Izomrelaxánsok, mint például az alkohol vagy kábítószer, pihentető a torok izmai.
  • Az egyik hátán aludt, emiatt a csepegés a száj hátsó nyelv.
Kattintson ide, hogy próbálja meg a legjobb Anti-horkolás csutora

Hatása a horkolás

Horkolás ismert, hogy alváshiány Horkolók, és körülöttük, mint jól a nappali álmosság, ingerlékenység, fókusz és a csökkent libidó hiánya. Is javasolta, hogy ez okozhat jelentős pszichológiai és szociális károsodást szenvedők. Több tanulmányok azt mutatják, hogy hangos horkolás és a szívroham kockázata között pozitív korreláció (kb + 34 % esélye) és a stroke (körülbelül 67 %-os eséllyel).

Bár a horkolás gyakran tekintik egy kis csapás, Horkolók néha szenved súlyos romlása életmód. A tantárgyak közötti tárgyalás Armstrong és szerzőtársai által felfedezett egy statisztikailag szignifikáns javulás a családi kapcsolatok után a horkolás műtéttel javítani. Ezt megerősítette a bizonyítékok Gall és társai, a Cartwright és a lovag és a Fitzpatrick et al.

Új tanulmányok társult hangos “ horkolás ” fejlődésével, a nyaki verőér érelmeszesedés, az agyi károsodás, és a stroke kockázatát. A kutatók azt feltételezték, hogy a hangos horkolás teremt turbulencia carotis véráramlás legközelebb a légutak. Általánosságban megnöveli turbulencia irritálja a vérsejtek, és korábban belekeveredett az oka érelmeszesedés.

Egy amerikai tanulmány becslése szerint, hogy nagyjából egy minden 15 amerikaiak érinti legalább közepes fokú alvási apnoe.

Kattintson ide, hogy próbálja meg a legjobb Anti-horkolás csutora

Előfordulása a horkolás

A horkolás statisztika: gyakran ellentmondásos, de legalább 30 %-a felnőttek, és talán több mint 50 %-a a bizonyos demográfiai horkol. Egy felmérés 5,713 olasz lakosok meghatározott szokásos horkolás 24 %-a férfiak és nők 13,8 %, 60 % a férfiak és a nők 40 %-os emelkedő éves 60-65; Ez arra utal, hogy a fokozott hajlam a horkolás életkor növekedésével.

Diagnózis a horkolás

Amellett, hogy a "zaj" a horkolás bonyolult körülmények között, például alvási apnoe lehet összhangban a horkolás tünet. Egy alvó tanulmány ilyen kérdéseket is azonosítani. A betegek állapota határozza meg az ilyen jellegű problémák súlyossága az alvási nehézségek valószínűségét is értékeli.

Kattintson ide, hogy próbálja meg a legjobb Anti-horkolás csutora

Kezelések a horkolás

Szinte az összes kezelések a horkolás köré elszámolási az elzáródás a légzés a folyosón. Ez az oka Horkolók azt tanácsolják, hogy lefogy (hogy állítsa le a zsír nyomja meg a torok), hagyják abba a dohányzást (dohányzás gyengíti, és eltömíti a torok) és aludni a saját oldalán (-hoz megakadályoz a nyelv-ból eltorlaszolás a torkát). Számos más kezelési lehetőségek is rendelkezésre állnak, kezdve a tőzsdén kívüli támogatás, mint például az orrspray, orr csíkok vagy orr klipek, kenő spray, és a "anti-horkolás" ruházat és a párnák, hogy ilyen szokatlan tevékenységek, mint a didgeridoo játék. Horkolás, egy elismert orvosi probléma, és az ember, aki horkol kell mindig orvoshoz szakmai előtt a technikák, amelyek elfedik a tüneteket, de nem kezelik az alapbetegséget.

Kattintson ide, hogy próbálja meg a legjobb Anti-horkolás csutora

Fogászati berendezések, a horkolás

Speciálisan fogászati berendezések, úgynevezett állkapocs fejlődésére sínek, amelyek az alsó állkapocs kissé előre, és így húzza a nyelv előre, egy közös módusú kezelést a horkolás. Jellemzően egy fogorvos szakosodott alvási apnoe fogászat konzultálni. Ilyen készülékek már bebizonyosodott, hogy hatékony csökkentése a horkolás és az alvási apnoe azokban az esetekben, ahol az apnoe enyhe-középsúlyos. Állkapocs fejlődésére sínek gyakran tolerálható sokkal jobb, mint a CPAP gép. Lehetséges, de ritka mellékhatások közé tartozik a fokozatos mozgása a fogak, a temporomandibularis ízületi betegségek, a túlzott nyáladzás és íny irritációt.

Over-the-Counter állkapocs fejlődésére sínek nyújtja körülbelül ugyanazokat az előnyöket, ha fel van szerelve helyesen. Általában készült EVA-polimer, és a legtöbb hasonló megjelenésű, hogy a sport viselni védő száj-őrök. Az olcsóbb eszközök, mint a professzionálisan felszerelt eszközök egyik hátránya a nehéz az állkapocs korrekt helyzetét. Over-advanced állkapocs állkapocs ízületi fájdalom, eredményez, miközben egy speciális alatt állkapocs termel nincs terápiás hatása. Professzionálisan felszerelt eszközök általában bele egy mechanizmust, hogy tágító könnyen nőtt vagy csökkent, miután szerelés. Állítsa be a legtöbb “ csináld magad ” készülékek felmelegít őket, és a penész őket ismét a kívánt új helyzetben szükség. Vagylagosan mivel az alacsony költségű, egy új sín is használható.

Korábban az Egyesült Államokban állkapocs fejlődésére sínek osztály 2 orvostechnikai eszközök tekintették, és nem jogszerűen értékesíthető recept nélkül. Az amerikaiak voltak, azonban megengedett vásárolni ezeket az eszközöket az Egyesült Államokon kívül, és importálhatja azokat személyes használatra. Ausztráliában a gyártók jóváhagyást akkor kaphatják a gyógyászati termékek hatósága (TGA) lehetővé teszi az orvos bevonása nélkül normális kereskedelmi csatornákon keresztül értékesített eszközök.

A folyamatos pozitív légúti nyomás (CPAP) gép gyakran hozzászokott irányít alvási apnoe és a horkolás társult vele. Annak érdekében, hogy a légutak nyitott, egy eszköz szivattyúk ellenőrzött Áramlat a levegő egy rugalmas tömlőt, az orr, a száj vagy mindkettő felett viselt maszkot.

Kattintson ide, hogy próbálja meg a legjobb Anti-horkolás csutora

A horkolás műtét

Műtét áll rendelkezésre, mint a javítása a társadalmi horkolás. Egyes eljárások, például, uvulopalatopharyngoplasty, megpróbálja szélesíteni a légutak, hátul a torkán, beleértve a nyelvcsap és a garat szöveteket eltávolításával. Ezek a műtétek meglehetősen invazív, azonban, és vannak kockázatok, a mellékhatások. A legveszélyesebb kockázat az, hogy elég hegszövet állíthattak, belül a torok miatt a bemetszéseket, hogy a légutak szűkebb, mint a műtét előtt, csökken a légtérnek a velopharynx volt. Hegesedés egy egyéni tulajdonság, így nehéz megjósolni, hogy mennyi személy lehet hajlamos hegesedés sebész. Néhány betegnél súlyos alvási apnoe következtében kár fejlesztési bejelenteni a garat műtét okozta légúti. Jelenleg az American Medical Association nem hagyja jóvá a lézerek, a garat vagy a nyelvcsap műveletek elvégzéséhez.

Rádiófrekvenciás abláció (RFA) egy viszonylag új műtéti kezelést a horkolás. Ez a kezelés a lágy szövetek, hátul a torkán, mint a lágyszájpad és nyelvcsap, okozás a szövet, alatta a bőr hegesedése rádiófrekvenciás energia és hő-(77 ° C és 85 ° C) közötti vonatkozik. Után a gyógyulás, az eredmény a kezelt területet merevítő. Az eljárás kevesebb, mint 1 órát vesz igénybe, általában végezni a járóbeteg-alapon, és általában igényel több kezelés gyűlés. Rádiófrekvenciás abláció gyakran hatékonyan csökkenti a súlyosságát a horkolás, de gyakran nem teljesen kiküszöböl hortyogás.

Bipoláris rádiófrekvenciás abláció, a coblation Mandulaműtét, használt technika is használják a kezelésére, a horkolás.

Kattintson ide, hogy próbálja meg a legjobb Anti-horkolás csutora

A pillér eljárás

A pillér eljárás egy minimálisan invazív kezelést a horkolás és obstruktív alvási apnoe. Ez az eljárás volt FDA a 2004. Az eljárás során, három-hat + dacron (a anyag használt-ban állandó varratok) csík helyezünk a lágy szájpadlás, módosított fecskendővel és helyi érzéstelenítés. Míg az eljárást eredetileg jóváhagyott három "pillére" beszúrási a lágy szájpadlás, megállapították, hogy további oszlopok, megfelelő jelöltek jelentős adag válasz volt. A járóbeteg-művelet, amely általában tart több, mint 30 percig, a lágy szájpad merev, esetleg csökkenti a példányok alvási apnoe és a horkolás. Ezzel az eljárással foglalkozik az egyik leggyakoribb oka a horkolás és az alvási apnoe – rezgés vagy összeomlása a lágyszájpad (a lágy rész a száj tető). Ha vannak egyéb tényezők járulnak hozzá a horkolás és az alvási apnoe, mint az orr légúti vagy a kibővített nyelv, akkor valószínűleg meg kell kombinálva más kezelésekkel, hogy hatékonyabb.

Kattintson ide, hogy próbálja meg a legjobb Anti-horkolás csutora

Farmakológiai kezelés

Az open felirat, nem randomizált vizsgálat harminc betegnél előnyös pszeudoefedrin, domperidone és a kombinációja található a kezelés a súlyos horkolás. A készítmény eladják a számláló, néhány országban.Természetes jogorvoslat

Vannak különböző természetes módszer, azt állította, hogy enyhítse a horkolás. Ezek lehetnek formájában gyógynövény tabletta, akupresszúra eszközök vagy szakosodott akupunktúra.

Vannak esetek, melyben a horkolás rossz alvó pozíció eredménye. Alvó párnák túl sok nyúlik, és keskeny a légutakat. Egy párna segítségével elkerülni. Is a hátán fekve is okoz hortyogás. Szóval alvás helyzet változása lehet segítséget.

Minden természetes anti-horkolás spray is rendelkezésre állnak, mint over-the-counter termékek áll rendelkezésre, a gyógyszertárak.

Között a ‘ természetes "jogorvoslatok állnak gyakorlatokat hoz növekszik a felső légutak és anecdotally megjegyezni, hogy a hivatásos énekesek ritkán horkol, de megfelelő vizsgálat ezen a területen továbbra is végzett egy orvos izomtónus.

Kattintson ide, hogy próbálja meg a legjobb Anti-horkolás csutora

Birkóznak meg, mint a partner

Az ágy partnere az egy horkol átlagosan egy óra alvás éjszakánként elveszti. Ez okozhat jelentős kapcsolata kérdések, valamint az egészségügyi hatásait alvási hiány a partner. Füldugók megkönnyíthetik a jó alvás az emberek megosztása az azonos hálószoba valakivel, aki horkol. Külső fülvédő nem az volt a célja, hogy aludni. Más alternatívák között fehér zaj generátor.

Kattintson ide, hogy próbálja meg a legjobb Anti-horkolás csutora