» » Hoodia – Wat U Moet Weten

Hoodia – Wat U Moet Weten

Wat is Hoodia Gordonii?

Hoodia – Wat U Moet WetenLatijnse naam: Hoodia gordonii Andere namen: hoodia, xhooba,! khoba, Ghaap, hoodia cactus, Zuid-Afrikaanse woestijn cactus

Hoodia (uitgesproken HOO-dee-ah) is een cactus-achtige plant die voornamelijk in de semi-woestijnen van Zuid-Afrika, Botswana, Namibië en Angola groeit.

In de afgelopen jaren, hoodia zwaar is gebracht voor gewichtsverlies en immens populair is geworden. Hoewel er altijd een vraag naar dieetpillen, na het verbod op het kruid ephedra is, was de markt met name rijp voor de volgende nieuwe dieetpil.

Veel van de populariteit van hoodia vloeit voort uit de vorderingen dat de San Bosjesmannen van de Kalahari-woestijn hoodia gebruikt voor duizenden jaren afweren van honger en dorst tijdens lange jachtreizen. Ze zouden hebben gesneden uit de stam en de plant bittere smaak eten.

Hoodia gordonii groeit in bosjes van groene rechtop stengels. Hoewel een cactus wordt vaak genoemd omdat het lijkt op een, is hoodia eigenlijk een succulente installatie. Het duurt ongeveer vijf jaar voordat hoodia gordonii bleke paarse bloemen verschijnen en de plant kan worden geoogst.

Er zijn meer dan 13 soorten van hoodia. De enige actieve ingrediënt tot nu toe geïdentificeerd is een steroïde glycoside dat p57 heet. Op dit moment wordt alleen hoodia gordonii gedacht aan p57 bevatten.

Klik hier om te proberen van Hoodia Gordonii

Wat is de geschiedenis van Hoodia Gordonii?

In 1937, een Nederlands antropoloog bestuderen de San Bosjesmannen opgemerkt dat ze hoodia gordonii gebruikt om eetlust te onderdrukken. In 1963 begon de wetenschappers bij de Raad voor wetenschappelijk en industrieel onderzoek (CSIR), Zuid-Afrika's national laboratory, bestuderend hoodia. Zij beweerden dat lab dieren verloren gewicht nadat ze hoodia gordonii kregen.

De Zuid-Afrikaanse wetenschappers, werken met een Brits bedrijf genaamd Phytopharm, geïsoleerd wat ze verondersteld te zijn een actieve ingrediënt in hoodia gordonii, een steroïde glycoside, die ze de naam p57. Na het verkrijgen van een octrooi in 1995, licentie ze p57 aan Phytopharm. Phytopharm heeft meer dan 20 miljoen dollar besteed aan hoodia onderzoek.

Uiteindelijk farmaceutische reus Pfizer geleerd over hoodia en belangstelling bij de ontwikkeling van een geneesmiddel hoodia. In 1998 sub Phytopharm de rechten te ontwikkelen p57 aan Pfizer voor $21 miljoen. De rechten op hoodia terug Pfizer naar Phytopharm, die nu met Unilever werkt.

Veel van de hype over hoodia begon na 60 minuten correspondent Leslie Stahl en bemanning reisde naar Afrika om te proberen hoodia. Ze huurde een lokale Bushman om te gaan met hen in de woestijn en het opsporen van sommige hoodia. Stahl aten, beschrijven het als cucumbery in textuur, maar niet slecht. Zij meldde dat ze verloor de wens om te eten of drinken de hele dag. Ze zei ook dat ze niet ervaren geen onmiddellijke bijwerkingen, zoals indigestie of hart hartkloppingen.

Klik hier om te proberen van Hoodia Gordonii

Waar is Hoodia Gordonii gevonden?

Gordonii van Hoodia wordt verkocht in capsule, vloeistof, poeder of thee vorm in health food winkels en op het Internet. Hoodia is ook gevonden in de populaire dieetpil UniqueHoodia.

Hoe werkt Hoodia Gordonii?

Hoodia – Wat U Moet WetenOndanks zijn populariteit zijn er geen gepubliceerde gerandomiseerde gecontroleerde studies bij de mens te tonen hoodia is veilig of effectief in pilvorm.

Één studie gepubliceerd in September 2004 de kwestie van de Hersenonderzoek vond dat injecties van p57 in het midden van de eetlust van rat hersenen resulteerde in gewijzigde niveaus van ATP, een energie-molecuul die honger kan beïnvloeden. De dieren de P57 injecties ook ontvangen aten minder dan ratten die placebo injecties ontvangen. Echter, dit was een dierlijke studie en injecties in de hersenen zijn verschillend van orale consumptie, zodat het niet kan worden gebruikt om te tonen dat mondelinge hoodia kunt het onderdrukken van eetlust bij de mens.

De fabrikant Phytopharm citeert een klinische proef waarbij 18 menselijke vrijwilligers die hoodia consumptie verminderde voedselinname door ongeveer 1000 calorieën per dag in vergelijking met een placebo-groep gevonden. Hoewel intrigerend, was niet de studie gepubliceerd of onderworpen aan een peer-review proces, zodat de kwaliteit van de studie kan niet worden geëvalueerd.

Klik hier om te proberen kopen UniqueHoodia

Wat zijn de bijwerkingen van Hoodia?

Er zijn sommige potentiële bijwerkingen van hoodia die je bewust van moet zijn.

Hoe weet ik als het is Pure Hoodia?

Er zijn grootschalige rapporten van vervalste hoodia-producten. Mike Adams van nieuws Target, schat dat 80% van de hoodia-producten zijn besmet of vervalsen. Het is onmogelijk om te weten als een product hoodia pure hoodia en het werkzame bestanddeel bevat, tenzij het is getest door een onafhankelijk laboratorium.

Na het kijken hoodia koper gidsen, hoodia waarderingen en hoodia vergelijkingen op het Internet, is mijn advies dat u zeer voorzichtig zijn. Meeste van deze sites zijn in het geheim gemaakt door bedrijven die verkopen hoodia. Zij verklaren waarom de hoodia in andere producten is inferieur, hoewel er geen gepubliceerde rapporten waaruit blijkt dat een doeltreffender is.

Klik hier om te proberen kopen UniqueHoodia