» » Hoodia – това, което трябва да знаете

Hoodia – това, което трябва да знаете

Какво е Hoodia Gordonii?

Hoodia – това, което трябва да знаетеЛатински Име: Hoodia gordonii Други имена: hoodia, xhooba,! khoba, Ghaap, hoodia cactus, Южна Африка пустинята кактус

Hoodia (произнася хо-ди-ах) е кактус като растение, което расте предимно в пустините на Южна Африка, Ботсвана, Намибия и Ангола.

През последните няколко години hoodia е силно на пазара за загуба на тегло и е станал изключително популярен. Въпреки че винаги е търсене на хапчета за отслабване, след забраната за билката ефедра, пазара е особено узряло за следващата нова диета хапчето.

Голяма част от популярността на hoodia произтича от твърденията, че Сан бушмени Калахари пустинята се позовава на hoodia за хиляди години, за да предотврати глада и жаждата по време на дълги лов пътувания. Те са казва, че са отрязани стъбла и ядат растението горчив вкус.

Hoodia gordonii расте в кичури на зелени изправени стъбла. Въпреки че често се нарича кактус защото наподобява един, hoodia е всъщност сочен завод. Отнема около пет години преди hoodia gordonii бледо лилави цветя се появи и растението може да се прибира.

Има над 13 вида на hoodia. Определено досега само активната съставка е стероиден гликозид, който е наречен p57. В момента само hoodia gordonii се смята, че съдържа p57.

Щракнете тук, за да опитате Hoodia Gordonii

Каква е историята на Hoodia Gordonii?

През 1937 холандски антрополог, изучаване на Сан бушмени отбелязва, че те използват hoodia gordonii потиска апетита. През 1963 учени в Съвета за научни и индустриални изследвания (CSIR), Южна Африка национална лаборатория, започва да учи hoodia. Те твърдят че лабораторни животни губи тегло, след като hoodia gordonii.

Южна Африка учени, работи с британската компания Phytopharm, на име изолирани, какво те смята, че е активната съставка на hoodia gordonii, стероиден гликозид, които те име p57. След получаване на патент през 1995 г., те лицензиран p57 да Phytopharm. Phytopharm е прекарал повече от 20 милиона долара на hoodia изследвания.

Накрая фармацевтичният гигант Pfizer научих за hoodia и са изразили интерес в разработването на hoodia наркотици. През 1998 г. Phytopharm sub-licensed правата да развиват p57 на Pfizer за 21 милиона долара. Pfizer връща правата за hoodia Phytopharm, който в момента работи с Unilever.

Голяма част от hype за започва след 60 минути кореспондент Лесли Щал и екипажа пътува до Африка, за да опитате hoodia hoodia. Те наети местно бушмен да отиде с тях в пустинята и да се проследят някои hoodia. Щал, яде, описвайки го като cucumbery в текстура, но не е лошо. Тя съобщи, че тя губи желанието да се яде или пие целия ден. Тя също заяви, че тя не изпитва никакви незабавно странични ефекти, като стомашно разстройство или сърце сърцебиене.

Щракнете тук, за да опитате Hoodia Gordonii

Къде е Hoodia Gordonii намерени?

Hoodia gordonii се продава в капсула, прах, течност или чай форма в магазини за здравословни храни и в интернет. Hoodia е намерен в популярната диета хапчето UniqueHoodia.

Как Hoodia Gordonii работа?

Hoodia – това, което трябва да знаетеВъпреки популярността си има няма публикуваните рандомизирани контролирани проучвания при хората да покаже hoodia е безопасен или ефективен в таблетна форма.

Едно проучване, публикувани през септември 2004 г. издаването на Изследвания на мозъка установено, че инжекции с p57 в центъра на апетит на плъх мозъка води до променени нива на АТФ, енергия молекула, които могат да повлияят на глада. Животните, получаващи P57 инжекции също яде по-малко от плъхове, които са получили плацебо инжекции. Въпреки това това е изследване на животните и инжекции в мозъка са различни от перорално консумацията, така че не може да се използва да покаже, че устната hoodia да потиснете апетита при хората.

Производителят Phytopharm цитира клинично изпитване, включващи 18 човека доброволци, които намират hoodia консумация намалява приема на храна от около 1000 калории на ден, в сравнение с плацебо група. Въпреки че интригуващ, изследването не е публикувана или подложени на процес на партньорски проверки, така че не може да се оцени качеството на изследването.

Щракнете тук, за да опитате купуват UniqueHoodia

Какви са страничните ефекти на Hoodia?

Има някои потенциални странични ефекти на hoodia, които трябва да знаете за.

Как да разбера дали това е чист Hoodia?

Има широко доклади фалшиви hoodia продукти. Майк Адамс на новини целта, изчислява, че 80 % от hoodia продукти са замърсени или фалшиви. Не е възможно да се знае дали hoodia продукт съдържа чист hoodia и активната съставка, освен ако не е тествана от независима лаборатория.

След разглеждане на ръководства на купувача hoodia, hoodia оценки и hoodia сравнения в интернет, моят съвет е, че бъдете много внимателни. Повечето от тези сайтове са създадени тайно от дружества, продажба на hoodia. Те обясняват защо hoodia в други продукти е ниско, въпреки че там няма публикувани доклади, показва, че един е по-ефективен.

Щракнете тук, за да опитате купуват UniqueHoodia