» » Goji Bär: Hälsa Fördelar Och Biverkningar

Goji Bär: Hälsa Fördelar Och Biverkningar

Goji Bär: Hälsa Fördelar Och BiverkningarHar du undrat om hälsofördelarna med goji bär och goji juice? Vissa hävdar att goji bär är den nästa ungdomens källan. Men vad är goji berry och kan det verkligen förhindra kronisk sjukdom? Och torkade goji bär har biverkningar? Här är svar på dina frågor.

Vad är en Goji Berry?

Goji berry kallas också wolfberry. Det är en ljust orange-röda bär som kommer från en buske som är infödda till Kina. I Asien, ha goji bär ätits i generationer i hopp om att leva längre.

Över tid, har människor använt goji bär för att behandla många vanliga hälsoproblem som diabetes, högt blodtryck, feber och åldersrelaterade ögonproblem. Goji bär äts råa, tillagade eller torkade (som russin) och används i örtteer, juicer, viner och läkemedel.

Klicka här för att köpa Goji Berry från officiella hemsida

Fördelarna med Goji bär

Forskning visar att äta bär, som blåbär, acaibär, tranbär, jordgubbar och körsbär – erbjuder vissa bestämda hälsofördelar. Bär som goji berry är fylld med kraftfulla antioxidanter och andra föreningar som kan bidra till att förebygga cancer och andra sjukdomar, däribland hjärtsjukdomar. Antioxidanter kan också öka immunförsvaret och sänka kolesterolet.

Äta livsmedel som är höga i antioxidanter kan bromsa åldrandeprocessen också. Det gör detta genom att minimera skador från fria radikaler som skadar celler och skada DNA. När en cells DNA ändras, växer cellen onormalt. Antioxidanter kan ta bort den destruktiva kraften i fria radikaler. Därigenom hjälpa antioxidanter minskar risken för vissa allvarliga sjukdomar.

Goji bär har även föreningar som är rik på vitamin A som kan ha anti-aging fördelar. Dessa särskilda föreningar bidra till att stärka immunförsvaret, skyddar vision och kan förebygga hjärtsjukdom.

Viss forskning tyder på att goji berry extrakt kan öka hjärnans hälsa och kan skydda mot åldersrelaterade sjukdomar som Alzheimers.

Andra studier med goji berry juice grundar fördelar i mentala välbefinnande och lugn, idrottsprestationer, lycka, kvaliteten på sömnen, och känslor av god hälsa. Dessa är preliminära studier som måste upprepas innan definitiva slutsatser kan dras.

Medan goji bär är en rik källa till antioxidanter — och tidig forskning visar en potentiellt kraftfulla hälsofördelar — det är fortfarande oklart hur de stack upp mot andra bär. Forskare vet inte om goji berry kosttillskott har samma hälsofördelar som faktiska bären.

Klicka här för att köpa Goji Berry från officiella hemsida

Goji bär biverkningar

Det kan finnas vissa möjliga ört-läkemedelsinteraktioner med goji bär. Om du tar warfarin (blodförtunnande), kan du undvika goji bär. Goji bär kan också interagera med diabetes och högt blodtryck läkemedel.

Också, om du har pollenallergi, kan du hålla dig borta från denna frukt. När ätas med måtta, verkar goji bär dock vara säkert. Fråga din läkare om du har några frågor.

Goji Bär: Hälsa Fördelar Och Biverkningar

Klicka här för att köpa Goji Berry från officiella hemsida

Vikten av Goji Berry

Goji bär används från antiken i kinesiska Medicare. Goji berry avser i princip ljusa orange–red frukten av den taggiga & woody växten (buske).

Goji berry är ett kinesiskt namn för Lycium babarum. Det är i princip kallas wolfberry i engelska språket. Det förutsätts att de har sitt ursprung i sydvästra Asien & sydöstra Europa, men nu odlas i alla regioner var Kina är den största producenten. Goji bär har nyligen införts i västra regionerna och kommer ut att vara mycket fördelaktigt.

Goji bär betraktas som en mycket näringsrika frukt sedan antikens tid och används sedan tusentals år. På grund av fytokemikalier som steroler, zeaxantin, polysackarider & antioxidanter som C-Vitamin, betakaroten, lykopen och lutein, förutom stora mängder av mineraler som järn, zink, selen, kalcium & kalium, vilket ger Goji berry dess legendariska benefivial egenskaper.

Goji Bär: Hälsa Fördelar Och Biverkningar

Klicka här för att köpa Goji Berry från officiella hemsida
Näringsämnena som finns i Goji berry i princip hjälper öka immunitet, livslängd, lever skydd, förbättring av synen, etc. Dessa bär blir nu en av de populära hälsokost i östra & västernfilmer regioner i världen. Detta beror på det kommande rykte som en anti-aging medicin. Goji bär innehåller stora mängder av vitamin C, vitamin A & antioxidanter av alla livsmedel.

Det verkar i princip som en scarlet bär som liknar till ett russin (När torkad). Det smakar som en mild söt smak inte olikt en tranbär & ett russin. Det är typ av Sega i naturen. Eftersom bären är mycket känsliga, de plockas från träden på mattorna snarare än plockas från marken, för att undvika nedbrytning. De hålls sedan torkas långsamt i skugga.

Goji berry kan ätas som livsmedel antingen bryggt i en te eller rå. Det är mindre söt jämfört med russin & är torrare. Kommersiellt, finns det i princip i form av torkat pulver eller juice; Det finns också i form av torr frukt. Det används också som ingrediens i soppa i Kina. I Kina äts dess blad och unga skott som bladgrönsaker.

I själva verket används Goji berry också för att producera en kinesisk vin. Goji berry juice är en av de bästa, enklaste och mest hälsosamma sätt att njuta av Goji berry. Juice av Goji berry är mycket användbart och viktigt. En terapeutisk dos av cirka 1 till 4 gånger om dagen rekommenderas av läkare så att kroppen kunde extraktet varje nytta och näringsämnen ur den. Eftersom bären är nyligen lanseras i stater som USA och Europa, är fortfarande på ett sätt att upptäcka välgörande egenskaperna hos dessa fantastiska frukter.

Många vetenskapliga experiment & studier har utförts för att veta om hälsofördelar & användning av Goji berry, och ett flertal studier bedrivs i dagsläget. Vi förväntas veta mer om dessa fantastiska lilla bär med ursprung från bergen i Tibet.

Klicka här för att köpa Goji Berry från officiella hemsida