» » Goji плодове: ползи за здравето и странични ефекти

Goji плодове: ползи за здравето и странични ефекти

Goji плодове: ползи за здравето и странични ефектиИма ли се чудех за ползите за здравето на goji плодове и goji сок? Някои твърдят, че плодове goji са следващата извора на младостта. Но какво е goji Бери и може да го наистина се предотврати хронично заболяване? И goji сушени плодове имат странични ефекти? Тук можете да намерите отговори на вашите въпроси.

Какво е Goji Бери?

В goji зърна се нарича wolfberry. Това е ярко оранжево червени Бери, която идва от храст, който е роден в Китай. В Азия goji плодове са били изядени от поколения с надеждата да живеят по-дълго.

С течение на времето хората са използвали goji плодове за лечение на много общи здравни проблеми като диабет, високо кръвно налягане, температура и проблеми с очите, свързани с възрастта. Goji плодове се консумират сурови, варени или сушени (като стафиди) и се използва в билкови чайове, сокове, вина и лекарства.

Щракнете тук, за да купя Goji Бери от официалния сайт

Предимства на Goji плодове

Изследванията показват, че яденето на плодове — като боровинки, acai плодове, боровинки, ягоди и череши-предлага някои определени здравни ползи. Плодове като goji Бери са пълни с мощни антиоксиданти и други съединения, които могат да помогнат предотвратяване на рак и други заболявания, включително сърдечно-съдови заболявания. Антиоксиданти може да засили имунната система и по-нисък холестерол.

Яденето на храни с високо съдържание на антиоксиданти, може да забави процеса на стареене както извор. Това се постига чрез свеждане до минимум на щетите от свободни радикали, които да наранят клетки и увреждане на ДНК. Когато една клетка ДНК промени, клетката расте ненормално. Антиоксиданти могат да отнемат разрушителна сила на свободните радикали. По този начин, антиоксиданти помогне за намаляване на риска от някои сериозни заболявания.

Goji плодове имат съединения, богат на витамин А, които могат да имат анти-стареене ползи. Тези специални съединения помогне стимулира имунната функция, защити визия и може да помогне за предотвратяване на сърдечно заболяване.

Някои изследвания показват, че goji зрънце екстракти, може да стимулира мозъка здраве и може да предпази от свързани с възрастта заболявания като болестта на Алцхаймер.

Други проучвания, използвайки goji berry сок открива обезщетения в психичното благополучие и спокойствие, спортните постижения, щастие, качеството на съня и чувство на добро здраве. Това са предварителни проучвания, които трябва да се повтори преди да се направят окончателни изводи.

Докато плодове goji са богат източник на антиоксиданти, — и ранното изследване показва потенциално мощен здравни полза — не е ясно още как те стека срещу други плодове. Изследователите също така не знам дали goji berry добавки имат ползи за здравето същото като действителните плодове.

Щракнете тук, за да купя Goji Бери от официалния сайт

Goji плодове странични ефекти

Може да има някои възможни билки, лекарствени взаимодействия с goji плодове. Ако сте приели варфарин (кръвен тънки), може да искате да избегнете goji плодове. Goji плодове могат също да взаимодействат с диабет и кръвно налягане лекарства.

Също така ако имате цветен прашец алергии, може да искате да стоят настрана от този плод. Въпреки това когато се яде в умерени, goji плодове изглежда са безопасни. Посъветвайте се с вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Goji плодове: ползи за здравето и странични ефекти

Щракнете тук, за да купя Goji Бери от официалния сайт

Значението на Goji Бери

Goji плодове се използват от древни времена в китайски Medicare. Goji Бери основно се отнася до светло orange–red плод на Торни & дървесни растения (храст).

Goji Бери е китайски име за Lycium babarum. Тя е основно познати като wolfberry на английски език. Предполага се, че те произхождат от райони на Югозападна Азия & Югоизточна Европа, но сега се отглеждат във всички държави бяха Китай е най-големият производител. Goji плодове са въведени наскоро в Западните райони и идваме, за да бъде много полезно.

Goji плодове се считат като силно богати на хранителни вещества плодове от древни времена и се използват от хиляди години. Поради наличието на фитохимикали като стероли, зеаксантин, полизахариди & антиоксиданти като витамин С, бета каротин, ликопен и лутеин, освен големи количества минерали като желязо, цинк, селен, калций & калий, което дава Goji Бери си легендарния benefivial свойства.

Goji плодове: ползи за здравето и странични ефекти

Щракнете тук, за да купя Goji Бери от официалния сайт
Хранителни вещества присъстват в Goji Бери основно помага за повишаване на имунитета, дълголетие, защита на черния дроб, подобряване на зрението и др. Тези плодове са все едно от популярните здравословни храни в източните & уестърни региони на света. Това се дължи там предстоящите репутация като анти-стареене медицина. Goji плодове съдържат големи количества витамин С, витамин А & антиоксиданти на всички храни.

По принцип изглежда като Алено зрънце, напомнящ на стафиди (когато сухи). Има вкус като леко сладък вкус не за разлика от блатна & стафиди. Това е вид на chewy в природата. Тъй като зърната са много деликатни, те са оскубани от дърветата върху тепиха вместо се качват от земята, за да се избегне разваляне. След това те се съхраняват за сушене бавно в сянка.

Goji зърна могат да се консумират като храна сурова или произведена в чай. Тя е по-малко сладки в сравнение със стафиди & е сешоар. Търговска цел това е основно разположение под формата на сух прах или сок; също така се предлага под формата на сухи плодове. Тя се използва като съставка на супата в Китай. В Китай си листата и младите филизи се яде като листни зеленчуци.

В действителност Goji зърна също се използва за производство на вино, китайски. Goji berry сок е един от най-добрите, най-лесният и най-здравословните начини да се насладите на Goji Бери. Сок от Goji Бери е много полезно и важно. Терапевтичната доза от около 1 до 4 пъти на ден се препоръчва от лекар, така че човешкото тяло може да извлече всеки полза и хранителни вещества от него. Тъй като зърната са наскоро стартира в държави като САЩ и Европа, те са все още на начин за откриване на полезните свойства на тези невероятно плодове.

Много научни експерименти & проучвания са били проведени да знаят за ползите за здравето & употреби на Goji Бери, и многобройни изследвания се провеждат в момента. Ние се очаква да знаете повече за тези невероятно малко плодове, с произход от планините на Тибет.

Щракнете тук, за да купя Goji Бери от официалния сайт