» » шафран: използва, странични ефекти, взаимодействия и предупреждения

шафран: използва, странични ефекти, взаимодействия и предупреждения

Други имена:

Есенен минзухар, Azafrán, Azafron, Croci стигмата, Cultivé минзухар, Crocus sativus, индийски шафран, Kashmira, Kesar, Kumkuma, шафран Crocus, Safran, Safran Cultivé, испанско Safran, Safran des Indes, Safran Véritable, испански шафран, истински шафран, Zafran.

ШАФРАН преглед информация

шафран: използва, странични ефекти, взаимодействия и предупрежденияШафранът е растение. Изсушените близалца (нишка като части от цветето) се използват за изработването на шафран. Може да отнеме 75000 шафран цветове за производството на един килограм шафран. Шафранът е до голяма степен отглеждани и обработвани на ръка. Благодарение на размера на труда, участващи в прибирането на реколтата шафран се смята една от най-скъпите подправки в света. Влакънца също се използват за да медицина.

Шафранът е използван за лечение на астма, кашлица, магарешка кашлица (коклюш) и да се отпуснеш храчки (като expectorant). Тя се използва за сън проблеми (безсъние), рак, "втвърдяване на артериите" (атеросклероза), чревни газ (газове), депресия, болестта на Алцхаймер, страх, шок, отхрачване на кръв (хемоптиза), болка, киселини и суха кожа.

Жените използват шафран за менструални болки и предменструален синдром (ПМС). Мъже го използвате, за да се предотврати ранното оргазъм (преждевременна еякулация) и безплодие.

Шафран се използва за да увеличи интереса към секса (като афродизиак) и да се предизвика изпотяване. Някои хора се прилагат шафран директно на скалпа за плешивост (алопеция).

В храни шафран се използва като подправка, жълти хранителни оцветители и като ароматизиране. В производството, шафран екстракти се използват като аромат в парфюми и като боя за кърпа.

Щракнете тук, за да купи SaffronGoldPlus от официалния сайт

Как работи той?

Няма достатъчно информация, за да знаете как шафран може да работи.

шафран: използва, странични ефекти, взаимодействия и предупреждения

ШАФРАН използва & ефективност

Вероятно ефективна за:

 • Депресия. Като се специфични шафран екстракти изглежда да се подобри симптоми на депресията след 6-8 седмици от лечението. Някои проучвания сочат, че шафран може да бъде толкова ефективен, колкото като предписание на ниски дози антидепресанти като флуоксетин или имипрамин.
 • Предменструален синдром (ПМС). Някои клинични изследвания показват, че като се екстракт от конкретна шафран (департамент на отглеждането и развитието на Института лекарствени растения) значително подобрява симптомите на ПМС след два менструални цикъла.
 • Менструалния дискомфорт. Някои клинични изследвания показват вземането на конкретен продукт, съдържащ шафран, анасон и целина семена (SCA, Gol Даро билкови медицина лаборатория) намалява болка тежест и продължителност по време на менструалния цикъл.
 • На Алцхаймер. Някои изследвания показват, че като се конкретен шафран продукт може да подобри симптоми за както и рецепта наркотици донепезил (Aricept) повече от 22 седмици на лечение.

Вероятно неефективно за:

 • Мъжки стерилитет. Някои клинични изследвания показват, че вземането на конкретни екстракт от шафран (Novin Zaferan СО) за 26 седмици не се подобри брой сперматозоиди и подвижността в безплодни мъже.

Недостатъчни доказателства за:

 • Астма.
 • Безсъние.
 • Рак.
 • "Втвърдяване на артериите" (атеросклероза).
 • Кашлица.
 • Стомаха газ.
 • Ранните мъжки оргазъм (преждевременна еякулация).
 • Плешивост.
 • Болката.
 • Други условия.
Повече доказателства е необходимо за скорост шафран за тези цели.

Щракнете тук, за да купи SaffronGoldPlus от официалния сайт

ШАФРАН странични ефекти & безопасност

Шафранът изглежда безопасни за повечето хора, когато се използва като лекарство за до шест седмици. Някои възможни странични ефекти включват сухота в устата, безпокойство, световъртеж, сънливост, гадене, промени в апетита, както и главоболие. Алергични реакции могат да настъпят при някои хора.

Прием на големи количества на шафран е безопасна. Високи дози може да предизвика отравяне, включително жълт вид на кожата, очите и лигавиците; повръщане; световъртеж; кървава диария; кървене от носа, устните и клепачите; скованост; и други сериозни странични ефекти. Дози от 12-20 грама може да причини смърт.

шафран: използва, странични ефекти, взаимодействия и предупреждения

Специални предпазни мерки & предупреждения:

Бременност и кърмене: не приемайте шафран в количества по-големи от тези, които обикновено присъстват в храните. По-големи количества шафран може да направи на договор на матката и може да предизвика спонтанен аборт.

Не е достатъчно е известно за безопасността на използване на шафран по време на кърменето. Останете на сигурната страна и избягване на употребата.

Биполярно разстройство: шафран изглежда да е в състояние да повлияе на настроението. Има опасения, че той може да предизвика възбудимост и импулсивно поведение (мания) при хората с биполярно разстройство. Не използвайте шафран, ако имате това условие.

Алергии към Lolium, Olea (включва маслиново) и Salsola растителни видове: хората, които са алергични към тези растения също може да се алергични към шафран.

ШАФРАН дозиране

Следните дози са били изследвани в научните изследвания:

 • За депресия: 30 мг/ден на конкретна екстракт от шафран. Различни шафран екстракт 15 mg два пъти дневно също е бил използван.
 • За предменструален синдром (ПМС): 15 mg от специфични етанол шафран екстракт два пъти дневно (департамент на отглеждането и развитието на Института лекарствени растения).
 • За менструалния дискомфорт: 500 мг на специфично съчетание продукт, съдържащ шафран, целина семена и анасон екстракти (SCA, Gol Даро билкови медицина лаборатория) три пъти на ден за първите три дни на менструация.
 • За болестта на Алцхаймер: 30 мг/ден на конкретен продукт, шафран.
Щракнете тук, за да купи SaffronGoldPlus от официалния сайт