» » хъркане – пълна информация за хъркането

хъркане – пълна информация за хъркането

Хъркането е вибрацията на дихателни структури и получения звук, поради движение на въздуха пречи по време на дишането, докато спи. В някои случаи на звука може да бъде меко, но в други случаи, тя може да бъде силен и неприятен. Хъркането по време на сън може да бъде знак, или първата тревога, на обструктивна сънна апнея (част).

Причините за хъркането

Най-общо казано структури, участващи са мъжец и мекото небце. Нередовни въздушния поток се дължи на запушване на коридор и обикновено е поради една от следните:
  • Слабост на гърлото, причинявайки гърлото да затворите по време на сън.
  • Mispositioned челюст, често са причинени от напрежението в мускулите.
  • Събиране в и около гърлото на мазнини.
  • Запушване на носа проход.
  • Обструктивна сънна апнея.
  • Тъканите в горната част на дихателните пътища, докосване на всеки друг, причинява вибрации.
  • Релаксанти като алкохол или наркотици релаксация на мускулите на гърлото.
  • Спи на гърба на един, който може да доведе до езика, отпадане на гърба на устата.
Натиснете тук за да опитате най-анти хъркане мундщука

Въздействието на хъркането

Хъркането е известно, че причиняват лишаване от сън да хъркам и тези около тях, както и през деня сънливост, раздразнителност, липса на фокус и намалено либидо. Също така се предполага, че това може да причини значителни психологически и социални щети на страдащите. Няколко изследвания показват положителна връзка между силно хъркане и риска от сърдечен удар (около 34 % шанс) и инсулт (+ около 67 % шанс).

Въпреки, че хъркането често се смята младият скръбта, хъркам понякога може да пострада тежко увреждане на начина на живот. Между субектите опит от Армстронг et al. открити статистически значимо подобрение в съпружески отношения след хъркането е хирургично коригирани. Това беше потвърдено от доказателства от жлъчния et al., Картрайт и рицар и Фицпатрик и др.

Нови изследвания свързват глас “ хъркане ” с развитието на атеросклероза на каротидните артерии, рискът от увреждане на мозъка и на инсулт. Изследователи хипотезите, че силно хъркане създава турбуленция в сънната артерия притока на кръв-близо до дихателните пътища. Общо казано повишено сътресения дразни кръвни клетки и преди това е замесено като причина за атеросклерозата.

Проучване на САЩ изчислява, че приблизително един на всеки 15 американците е повлияна от най-малко една умерена степен на сънна апнея.

Натиснете тук за да опитате най-анти хъркане мундщука

Разпространението на хъркането

Статистика за хъркането често са противоречиви, но най-малко 30 % от възрастните и може би колкото е 50 % от хората в някои демографски хъркам. Едно изследване на 5,713 италиански жители идентифицирани обичайното хъркане в 24 % от мъжете и 13.8 % от жените, нараства до 60 % от мъжете и 40 % от жените на възраст от 60 до 65 години; Това предполага повишена чувствителност към хъркане като възраст се увеличава.

Диагностика на хъркането

Освен "шум" за хъркането по-сложни заболявания като сънна апнея може да бъдат съвместими със симптом на хъркане. Изследване на съня може да идентифицира такива въпроси. Пациенти може да оцени собствените условие за определяне на вероятността за такива проблеми, въз основа на тежестта на спалните им трудности.
Натиснете тук за да опитате най-анти хъркане мундщука

Лечение на хъркането

Почти всички лечение на хъркането се въртят около изчистване на блокиране на дишането пасаж. Това е причината, хъркам, се препоръчва да отслабна (да спре мазнини от натискане на гърлото), спиране на тютюнопушенето (пушене отслабва и запушва гърлото) и заспиване на тяхна страна (за да се предотврати блокиране на гърлото на езика). Редица други възможности за лечение са на разположение, вариращи от борсата СПИН като назални спрейове, носа ленти или носа клипове, смазочни спрейове и "борба с хъркане" облекло и възглавници, на необичайни дейности, като играят на диджериду. Въпреки това хъркането е признат медицински проблем и хората, които хъркат винаги трябва да търсят професионален медицински съвет преди да разчита на техники, които могат да маскират симптомите, но не се лекува основното заболяване.
Натиснете тук за да опитате най-анти хъркане мундщука

Апарати за зъболечение на хъркане

Специално изработени апарати за зъболечение, наречен долночелюстната напредък клечки, която предварително леко долната челюст и по този начин да дръпнете езика напред, са общ режим на лечение на хъркане. Обикновено специализирана в съня apnea стоматология зъболекар е консултации. Тези уреди са доказали да бъдат ефективни в намаляването на хъркане и сънна апнея, в случаите когато апнея е лека до умерена. Долночелюстната напредък шини често се понасят по-добре от CPAP машини. Възможни, но редки странични ефекти включват постепенно движение на зъбите, Темпоромандибуларната нарушение на ставите, прекомерно отделяне на слюнка и дъвка дразнене.

Борсата долночелюстната напредък клечки предоставят приблизително същите ползи, ако са монтирани правилно. Те обикновено са изработени от полимер Ева и повечето са подобни на защитните устата охрана, носени за спорт. Един от недостатъците на по-евтини устройства, в сравнение с професионално монтирани устройства е трудността при създаването на правилната челюст позиция. Over-advanced челюст води до болки в челюстта ставите, докато по Разширено челюст произвежда няма терапевтичен ефект. Професионално монтирани устройства обикновено включват корекция механизъм, така че челюстта напредък може да бъде лесно увеличава или намалява след монтаж. За да настроите повечето “ направи си сам ” уреди е необходимо да ги претопляне и ги мухъл отново в желаната нова позиция. Като алтернатива поради ниската цена, нова шина може да се използва.

Преди това в Съединените щати, долночелюстната напредък клечки бяха считани за медицински приспособления клас 2 и не могат да бъдат продадени законно без рецепта. Американците са обаче, могат да купуват тези устройства извън Съединените щати и ги внасят за лична употреба. В Австралия производителите могат да получат одобрение от администрацията за терапевтични стоки (TGA) позволява на устройствата да бъдат продавани чрез нормални търговски канали без намесата на лекар.

Налягане (CPAP) машина непрекъснато положително дихателните пътища често се използва за контрол на съня apnea и хъркане, свързани с нея. За да отворите на дихателните пътища, устройство помпи контролиран поток от въздух чрез гъвкав маркуч към маска, носени върху носа, устата или и двете.

Натиснете тук за да опитате най-анти хъркане мундщука

Хирургия на хъркането

Хирургия се предлага като метод за коригиране на социални хъркане. Някои процедури, като uvulopalatopharyngoplasty, опит за разширяване на дихателните пътища чрез премахване на тъкани в задната част на гърлото, включително мъжец и фаринкса. Тези операции са доста агресивни, обаче, и съществуват рискове от нежелани странични ефекти. Най-опасните риск е, че достатъчно белег тъкан могат да образуват в гърлото в резултат на шевовете да направи по-тесен, отколкото е било преди операцията, намаляване на въздушното пространство в velopharynx на дихателните пътища. Белези е индивидуална характеристика, така че е трудно за хирург да се предскаже колко човека могат да бъдат предразположени да белези. Някои пациенти са докладвали за развитието на тежка сънна апнея, в резултат на увреждане на техните дихателните пътища, причинени от операция на фаринкса. В момента Американската медицинска асоциация не одобрява използването на лазери за извършване на операции на фаринкса или мъжец.

Радиочестотна аблация (RFA) е сравнително нов хирургично лечение на хъркането. Тази обработка се прилага радиочестотна енергия и топлина (между 77 ° C до 85 ° C) на мека тъкан в задната част на гърлото, мекото небце и мъжец, причинява белези на тъканите под кожата. След лечение, това води до схващане на третираната зона. Процедурата отнема по-малко от един час, обикновено се извършва на амбулаторно основа и обикновено изисква няколко сесии на лечение. Радиочестотна аблация е често по-ефективни в намаляването на тежестта на хъркане, но често не елиминира напълно хъркане.

Радиофреквенция аблация, техника, използвана за опериране на сливиците на coblation, се използва за лечение на хъркането.

Натиснете тук за да опитате най-анти хъркане мундщука

Процедурата по стълб

Процедурата по стълб е минимално инвазивно лечение на хъркането и обструктивна сънна апнея. Тази процедура е FDA посочени през 2004 година. По време на тази процедура, три до шест + dacron (материал, използван в постоянно конци) ленти са вкарани в мекото небце, с помощта на модифицирана спринцовка и местна упойка. Докато процедурата първоначално е бил одобрен за вмъкване на трите "стълба" в мекото небце, установено е, че съществува значителна доза отговор на повече колони, с подходящи кандидати. В резултат на тази операция амбулаторно, който обикновено продължава не повече от 30 минути, мекото небце е по-твърда, евентуално намаляване на случаите на сънна апнея и хъркане. Тази процедура се отнася един от най-честите причини за хъркане и сънна апнея-вибрации или разпадането на мекото небце (меката част на покрива на устата). Ако има други фактори, които допринасят за хъркане и сънна апнея, като условия на носа на дихателните пътища или разширения езика, той вероятно ще трябва да се комбинира с други лечения по-ефективен.

Има различни естествени методи, твърди, че облекчавам хъркам. Те могат да бъдат под формата на билкови хапчета, акупресура устройства или специализирани акупунктура.

Има случаи, в което хъркането е резултат от неправилно съня позиция. Спи с прекалено много възглавници може да опъвам и стесняване на преминаването на въздуха. Използвайте една възглавница, за да го избегне. Също така лежи на гърба може да причини хъркане. Така че промяна в съня позиция може да бъде от помощ.

Всички естествени анти хъркане спрейове също са на разположение, като над извънборсовия продукти, налични в аптеките.

Сред ‘ природен "средства са упражнения за увеличаване на мускулния тонус на горните дихателните пътища, както и един лекар, отбелязвайки anecdotally, че рядко хъркам професионални певци, но достатъчно проучване на тази област остава да бъдат предприети.

Натиснете тук за да опитате най-анти хъркане мундщука

Справяне като партньор

Леглото партньор на snorer губи, средно, един час сън на нощ. Това може да причини значителна връзка въпроси, както и последици за здравето на съня дефицит за партньор. Тапи за уши може да улесни добър сън за хората, които споделят една и съща спалня с някой, който хърка. Външни слушалки не са предназначени да спя с. Други алтернативи са генератори на бял шум.