» » физически лечение за косопад при мъжете

физически лечение за косопад при мъжете

Причини за косопад и плешивост при мъже

Плешивост или алопеция, е пълна или частична загуба на коса. Това често е наследствен условие, че се появява по-често при мъже, отколкото жени, защото това зависи от влиянието на мъжкия хормон тестостерон. Оплешивяване е най-широко екземпляр на загуба на коса при мъжете.

Внезапно, временно косопад понякога възниква в резултат на стрес, грип, пневмония или коремен тиф. Временна плешивост може да бъде резултат от експозиция на ядрена радиация, рентгенови лъчи, противоракови лекарства или тежка хранителен дефицит.

Щракнете тук, за да опитате природни лечения за загуба на коса при мъжете

Природни лечения за загуба на коса при мъжете

физически лечение за косопад при мъжетеБилкови и хомеопатични лечения може да стимулира и насърчава растежа на косата, както и подкрепа на добрата циркулация на кръвта, хормоналния баланс и правилното щитовидната функциониране.

Хомеопатичен – хомеопат може да предпише Aurum metallicum за лице, което е загуба на коса и също и/страда от главоболие или циреи по кожата на главата. Фосфорна киселина, обикновено се препоръчва за косопад след скръб и изтощение. Селенът се казва, за да помогне на индивида с болезнено скалпа, съчетани със загуба на коса. Посещение на квалифициран хомеопат да получите правилна диагноза и план на лечение.

Билкови – билкар може да предложи дневна доза на Розмари чай или чай от коприва. Полски хвощ (поле хвощ), Avena sativa (овес) и ехинацея са ефективни в борбата срещу косопад и подхранване на космените фоликули. Посетете билкар първо преди да вземе решение по тези процедури.

Ароматерапия – масаж на скалпа с етерични масла, като Сминдух, джинджифил, кипарис, лавандула и розмарин са предложи да помогне с косопад. Смес 2 капки етерично масло до 15 ml (1 tablespoon) на превозвач масло, като масло от жожоба.

Витамини и минерали, – витамин Б комплекс, витамин Е, калций, магнезий, холин и инозитол трябва да се вземат редовно от мъже, чиято коса е отдръпването или падане.

Намаляване на алкохол и захар и премахване на хранителните дефицити нездравословна храна от диетата може да се забави косопад. Придържайте се към естествена, здравословна диета, която включва добри мазнини, протеини, цели зърна и много биологично произведени плодове и зеленчуци с цел предотвратяване на коса загуба или изтъняване на косата.

Щракнете тук, за да опитате природни лечения за загуба на коса при мъжете