» » фентермин странични ефекти

фентермин странични ефекти

Някои странични ефекти от фентермин не могат да бъдат докладвани. Винаги се консултирайте с вашия лекар или медицински специалист за медицинска помощ. Можете също така може да докладва странични ефекти на FDA.

Фентермин: за потребителите

фентермин странични ефектиСе прилага за phentermine: устно капсула, устни таблетки, устни таблетки се разпада

Вземи спешна медицинска помощ, ако имате някой от тези признаци на алергична реакция при водене на phentermine: уртикария; затруднено дишане; подуване на лицето, устните, езика или гърлото.

Наричам вашия лекар веднага, ако имате сериозен страничен ефект, като:

 • усещане за затруднено дишане, дори с леко усилие;
 • болка в гърдите, чувство като може да премине
 • подуване в глезените или краката;
 • удари на сърцето или пърхащи в гърдите;
 • объркване или раздразнителност, необичайни мисли или поведение;
 • чувствата на екстремни щастие или тъга; или
 • опасно високо кръвно налягане (силно главоболие, замъглено виждане, шум в ушите във вашите уши, безпокойство, болка в гърдите, недостиг на въздух, неравномерно сърцето, изземване).
По-малко сериозни странични ефекти от фентермин могат да включват:

 • чувства неспокоен или хиперактивни;
 • главоболие, виене на свят, треперене;
 • проблеми със съня (безсъние);
 • сухота в устата или неприятен вкус в устата си;
 • диария или запек, стомашно разстройство; или
 • увеличава или намалява интерес към секса, импотентност.
Това не е пълен списък на странични ефекти и могат да възникнат други. Обадете на вашия лекар за медицинска помощ за странични ефекти.

Щракнете тук, за да прочетете повече и опитайте Phen375

Фентермин: За здравни специалисти

Се прилага за phentermine: смесване на прах, устни капсула, устни капсула разшири освобождаването, устни таблетки, устни таблетки се разпада

Сърдечно-съдови Сърдечно-съдови нежелани ефекти могат да бъдат свързани с phentermine. Фентермин обикновено води до значително повишаване на сърдечната честота. Хипертензия и аритмии може да бъде проблематично при чувствителни пациенти. Порок на сърцето заболяване е съобщено при пациенти, приемащи phentermine, в комбинация с fenfluramine или dexfenfluramine, но не при пациенти, приемащи фентермин сам. Анализ на наличните данни показва, че fenfluramine и dexfenfluramine са агентите, и двете лекарства са били оттеглени от пазара от 15 септември, 1997.

37-Годишна жена е приета в болница след епизод на камерно мъждене. Пациентът е лекуван за умерено затлъстяване и е като phentermine хидрохлорид, щитовидната жлеза (USP) и Трихлорметиазидът. Нейната предишна анамнеза е бил обикновен. Това е съмнение, че една или повече от нейните лекарства, допринесли за почти фатални аритмия.

Два случая доклади описват пациенти, използвайки фентермин (един в комбинация с phendimetrazine), който по-късно развива исхемична мозъчно-съдова болест. Един претърпял Мозъчен инфаркт с ангиографски доказателства за vasculopathy, включващи множество съдови легла. Другите пациентът развива главоболие и hemisensory смущение на продължителност седем дни.

Случай на фатална белодробна хипертония е също е докладвана в 29-годишна жена 8 месеца след използването на fenfluramine (от които dexfenfluramine е dextro изомера) и фентермин само 23 дни. Хистопатологични находки при аутопсията посочени тежка белодробна хипертония. Тя не се пуши и е не семейната история на белодробна хипертония. Няма очевидно рискови фактори различни от затлъстяване са присъствали, въпреки че не е изключено съществуващо заболяване.

Случай на ограничителните кардиомиопатия поради endocardial фиброза, след кратък срок на използване на fenteramine в комбинация с phentermine е докладвано.

Щракнете тук, за да прочетете повече и опитайте Phen375

Нервна система Фентермин произвежда стимулация на нервната система, което може да доведе до тремор, тревожност, безпокойство, световъртеж, безсъние, еуфория, дисфория и главоболие.

Петдесет жени с огнеупорни затлъстяване получени фентермин resinate в продължение на 20 седмици. Три просрочва от проучването поради Парализиращи главоболие без значителни промени в кръвното налягане. Две допълнителни пациенти просрочва поради оплаквания на раздразнителност.

Двойно сляпо клинично изпитване на phentermine и fenfluramine, включващи 81 души с прости затлъстяване съобщава няколко CNS жалби от пациенти, приемащи фентермин смола по време на изследването (двадесет и шест оплаквания през първите 6 седмици на изследването). Броят на жалбите, намалява с течение на времето в хода на изследването. Само седем жалби на ЦНС ефекти са докладвани на 20 седмици. Жалби от пациенти включват трудности на съня, нервност, депресия, умора и повишена сънуване.

фентермин странични ефекти

Психиатрични Рядко психотични епизоди са били докладвани при препоръчаните дози с някои симпатомиметични наркотици.

Стомашно-чревни Стомашно-чревни нежелани ефекти могат да включват сухота на устата, неприятен вкус, диария и запек.

Дерматологичната Алергична реакция води до уртикария може да възникне.

Ендокринни Ендокринни ефекти като импотентност и промени в либидото може да възникне при пациенти, приемащи phentermine.

Щракнете тук, за да прочетете повече и опитайте Phen375