» » причини за загуба на коса в мъже

причини за загуба на коса в мъже

Въведение

причини за загуба на коса в мъжеАндрогенна или общи мъжки модел плешивост (MPB) представлява повече от 95 % от косопад при мъжете. От възрастта на тридесет и пет две-трети от мъже ще разполагат с някои степен загуба на значителна коса и от на възраст от петдесет около 85 % от мъжете са значително на разреждането коса. Около двадесет и пет процента от хора, които страдат с мъжки модел плешивост започне процеса на болезнени, преди да достигнат до навършване на възраст 21.

Противоречи на обществени убеждения повечето мъже, които страдат от мъжки модел плешивост са изключително недоволен от тяхната ситуация и всичко да го промените. Косопад засяга всички аспекти на живота на sufferer за загуба на коса. Тя засяга междуличностните отношения, както и на професионалния живот на тези, които страдат. Не е необичайна за мъжете да си пътищата за кариера се променят поради тяхната загуба на коса.

На косата ЛОС асоциация разпознава как опустошителни мъжки модел плешивост може да бъде за мъже от всички възрасти и е създал ресурси за мъжете да се получи напълно обективна отговори на въпроси за загуба си коса.

Ние настоятелно срещу изследване вашите опции през жълти страници или търговски уеб сайтове. Има стотици на продукти и услуги, които се продават на потребителя за загуба на уязвимите коса, но в момента има само две FDA одобрени продукти, които са били клинично доказана да спре или да се предотврати загуба на коса. В допълнение само шепа на лекари са извършват хирургически коса възстановяването на съвременните стандарти.

Щракнете тук, за да видите най-лечение за загуба на коса

Причини за загуба на коса в мъже

Андрогенно алопеция или мъжки модел плешивост (MPB) е отговорен за по-голямата част от косопад при мъжете. Докато има много възможни причини, хората губят си коса, включително сериозно заболяване, реакция на някои лекарства и в редки случаи изключително стресиращо събития, повечето косопад при мъжете да обвиняват на наследствеността.

Какво мъжки модел плешивост заради страдащите действително са наследяването са фоликули с генетична чувствителност към Dihydrotestosterone (ДХТ). Космените фоликули, които са чувствителни към ДХТ започват да miniaturize, съкращаване на продължителността на живота на всеки Косменият, който е засегнат. Накрая тези засегнатите фоликули спре, произвеждащи cosmetically приемливи коса.

Мъжки модел плешивост обикновено се характеризира с появата на receeding корените косата и разреждането корона. Косата в тези области, включително на храмове и -предната скалпа изглежда са най-чувствителни към ДХТ. До това образец в крайна сметка се разрушава в по-ясно плешивост през целия върха на скалпа, оставяйки само джанта или “ Подкова ” модел на косата, оставащи в по-напредналите стадии на MPB. За някои мъже дори това останалите ръб на косата може да бъдат засегнати от ДХТ.

Щракнете тук, за да видите най-лечение за загуба на коса

Номер на ДХТ

Dihydrotestosterone (ДХТ) е производна или страничен продукт на тестостерон. Тестостерона преобразува ДХТ с помощта на ензима тип II 5-алфа-reductace, който се провежда в Косменият масло жлези. Докато на целия генетични процес на мъжки модел плешивост не е напълно разбира, учените знаят, че ДХТ свива фоликули, и че когато ДХТ е потушена, фоликули продължават да процъфтяват. Космените фоликули, които са чувствителни към ДХТ трябва да бъдат изложени на хормона за продължителен период от време, за да засегнатите follicle да завърши процеса на miniaturization. Днес с подходящ намеса този процес може да забавя или дори спира, ако уловени достатъчно рано.

Щракнете тук, за да видите най-лечение за загуба на коса