» » зелен чай за отслабване

зелен чай за отслабване

зелен чай за отслабванеАко загуба на тегло е една от целите си връх здраве, зелен чай може да помогне. Някои изследвания показват, че вещества в зеления чай може да предложи няколко тегло загуба стимулиращи ефекти, като ускоряване на метаболизма ви и отмяна на вашия апетит.

Въпреки че антиоксидант богати варя няма да ви помогне да хвърли паунда по себе си, има някои доказателства, че пиенето на зелен чай може да поддържа вашия загуба на тегло усилия.

Как зелен чай насърчава загуба на тегло?

Зелен чай съдържа кофеин, което е известно за увеличаване на термогенезата (биологичен процес участват в изгарянето на калории). В 2007 г. доклад на американския вестник по физиология: регулаторни, интегративен и сравнителна физиология, учени посочва, че зелен чай може да бори намаляването на метаболизма, който обикновено се придружава загуба на тегло.

Според авторите на доклада зелен чай може също да инхибира действието на катехол-О-метилтрансфераза (ензим, който знае, че задейства разбивката на мозъчни химикали, участващи в регулирането на апетит).

Щракнете тук, за да си купя KouTea от Официален сайт

Е зелен чай ефективно?

Някои антиоксиданти открити в зеления чай изглежда да има "малки положителен ефект" върху загуба на тегло и поддържане на теглото, според доклад, публикуван в Международен журнал на затлъстяването през 2009 година. В анализа си на 11 проучвания на зелен чай и загуба на тегло или тегло поддръжка, изследователите открили, че зелен чай антиоксиданти, известни като катехини може да помогне увеличи метаболизма.

Все пак националните институти на здравеопазването (NIH) предупреждават, че няма достатъчно научни доказателства, за да се определи дали зелен чай е ефективен за загуба на тегло. Въпреки това епигалокатехин галат (catechin, открити в зеления чай) може да помогне умерено наднорменото тегло хората да губят тегло, на NIH.

Безопасно ли е?

Докато зелен чай е вероятно безопасен за повечето възрастни, пиене повече от пет чаши дневно може да доведе до свързани с кофеин странични ефекти (като главоболие, нервност, проблеми със съня и нередовен сърдечен ритъм). Кофеинът в зеления чай може да влоши някои заболявания, включително тревожност, високо кръвно налягане и диабет.

зелен чай за отслабване

Кога трябва да го използвате?

За повечето възрастни умерено увеличаване на приема на зелен чай може да донесат някои тегло загуба ползи без да предизвиква отрицателни последици за здравето. Но за да изпитате значителна загуба на тегло, е важно да комбинирате здравословното хранене с редовни упражнения (включително най-малко два и половина часа на умерен интензитет аеробна дейност и две силата обучение сесии на седмица). Ако сте обмисля използването на зелен чай добавки (или всеки друг естествен помощ за отслабване), не забравяйте да се консултирате с вашия лекар преди началото на лечението.

Щракнете тук, за да си купя KouTea от Официален сайт