» » κρόκος: χρησιμοποιεί, παρενέργειες, αλληλεπιδράσεις και προειδοποιήσεις

κρόκος: χρησιμοποιεί, παρενέργειες, αλληλεπιδράσεις και προειδοποιήσεις

Άλλα ονόματα:

Φθινόπωρο κρόκος, Azafrán, Azafron, Croci στίγμα, Cultivé κρόκος, Crocus sativus, Ινδικό κρόκος, Kashmira, Kesar, Kumkuma, κρόκος κρόκος, Safran, Safran Cultivé, Safran Espagnol, Safran des Indes, Safran Véritable, ισπανικά κρόκος, αλήθεια κρόκος, Zafran.

ΚΟΥΛΟΎΡΙΑ πληροφορίες επισκόπησης

κρόκος: χρησιμοποιεί, παρενέργειες, αλληλεπιδράσεις και προειδοποιήσειςΚρόκος είναι ένα φυτό. Τα αποξηραμένα επιδεκτικά (νήμα-όπως τα μέρη του λουλουδιού) χρησιμοποιούνται για να κουλούρια Πολίτικη Κουζίνα. Μπορεί να χρειαστούν 75.000 κουλούρια ανθοφορία να παράγει ένα μόνο κιλό κουλούρια Πολίτικη Κουζίνα. Κρόκος καλλιεργείται σε μεγάλο βαθμό και που συγκομίζεται με το χέρι. Λόγω του όγκου της εργασίας που ασχολούνται με τη συγκομιδή, κρόκος θεωρείται ένα από τα πιο ακριβά καρυκεύματα του κόσμου. Το επιδεκτικά χρησιμοποιούνται επίσης για να ιατρικής.

Κρόκος χρησιμοποιείται για άσθμα, βήχα, whooping βήχα (pertussis), και να χαλαρώσει phlegm (ως μια expectorant). Χρησιμοποιείται επίσης για να κοιμούνται προβλήματα (αϋπνία), τον καρκίνο, «σκλήρυνση των αρτηριών» (αθηροσκλήρωση), εντερική αερίου (flatulence), κατάθλιψη, νόσο του Alzheimer, τρόμο, σοκ, φτύσιμο μέχρι αίματος (hemoptysis), πόνο, εγκαύματα του στομαχιού, και ξηρό δέρμα.

Γυναίκες χρησιμοποιούν κρόκος για εμμηνόρροιας κράμπες και το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS). Άνδρες το χρησιμοποιήσετε για την πρόληψη της πρόωρης οργασμό (πρόωρη εκσπερμάτιση) και την υπογονιμότητα.

Κρόκος χρησιμοποιείται επίσης για να αυξήσει το ενδιαφέρον στο σεξ (ως ένα aphrodisiac) και να παρακινήσει εφίδρωσης. Μερικοί άνθρωποι εφαρμόζουν κρόκος απευθείας προς το τριχωτό για αλωπεκία (Αλωπεκίας).

Στα τρόφιμα, κρόκος χρησιμοποιείται ως τρόφιμο Πολίτικη Κουζίνα, κίτρινος χρωματισμός, και ως παράγοντα flavoring. Κατά τη διαδικασία κατασκευής, κουλούρια εκχυλίσματα χρησιμοποιούνται ως άρωμα σε αρώματα και ως χρωστική ουσία για ύφασμα.

Κάντε κλικ εδώ για να αγοράσουν SaffronGoldPlus από την επίσημη ιστοσελίδα

Πώς λειτουργεί;

Δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες ώστε να γνωρίζουν πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει κρόκος.

κρόκος: χρησιμοποιεί, παρενέργειες, αλληλεπιδράσεις και προειδοποιήσεις

ΚΟΥΛΟΎΡΙΑ χρήσεις & αποτελεσματικότητα

Πιθανώς αποτελεσματική για:

 • Κατάθλιψη. Ανάληψη ειδικών κουλούρια εκχυλίσματα φαίνεται να βελτιώσει συμπτώματα των μείζονα κατάθλιψη μετά από 6-8 εβδομάδες της θεραπείας. Μερικές μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματικά με λαμβάνοντας μια antidepressant συνταγή χαμηλής δόσης όπως fluoxetine ή imipramine κρόκος.
 • Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS). Ορισμένες κλινικές έρευνες δείχνουν ότι λαμβάνοντας ένα συγκεκριμένο απόσπασμα κουλούρια (τμήμα της καλλιέργειας και ανάπτυξης του Ινστιτούτου των φαρμακευτικών φυτών) σημαντικά βελτιώνει συμπτώματα του PMS μετά δύο κύκλοι της εμμηνόρροιας.
 • Εμμηνόρροιας δυσφορία. Ορισμένες κλινικές έρευνες δείχνουν τη λήψη ένα συγκεκριμένο προϊόν που περιέχει σπόρους κρόκος, γλυκάνισο και σέλινο (SCA, Gol Daro φυτικής ιατρικής εργαστηριακής) μειώνει τον πόνο σοβαρότητας και διάρκειας κατά τη διάρκεια του έμμηνου κύκλου.
 • Της νόσου του Alzheimer. Μερικές έρευνες δείχνουν ότι λαμβάνοντας ένα συγκεκριμένο προϊόν κουλούρια μπορεί να βελτιώσει συμπτώματα σχετικά με καθώς και η donepezil συνταγή ναρκωτικών (Aricept) 22 εβδομάδες της θεραπείας.

Πιθανότατα αναποτελεσματική για:

 • Ανδρική υπογονιμότητα. Ορισμένες κλινικές έρευνες δείχνουν ότι λαμβάνοντας ένα συγκεκριμένο απόσπασμα κουλούρια (Novin Zaferan Co) 26 εβδομάδες δεν βελτιωθεί σπέρματος count ή motility σε άγονες ανδρών.

Ανεπαρκή αποδεικτικά στοιχεία για:

 • Άσθμα.
 • Αϋπνία.
 • Του καρκίνου.
 • «Σκλήρυνση των αρτηριών» (αθηροσκλήρωση).
 • Βήχα.
 • Στομάχι αερίου.
 • Πρώιμη αρσενικά οργασμό (πρόωρη εκσπερμάτωση).
 • Αλωπεκία.
 • Τον πόνο.
 • Άλλες συνθήκες.
Περισσότερες αποδείξεις απαιτείται για ισοτιμία σαφράνι για αυτές τις χρήσεις.

Κάντε κλικ εδώ για να αγοράσουν SaffronGoldPlus από την επίσημη ιστοσελίδα

ΚΟΥΛΟΎΡΙΑ παρενέργειες & ασφάλεια

Κρόκος φαίνεται ασφαλές για τους περισσότερους ανθρώπους, όταν χρησιμοποιείται ως ένα φάρμακο για έως έξι εβδομάδες. Ορισμένες πιθανές παρενέργειες περιλαμβάνουν στεγνό στόμα, άγχος, ζάλη, υπνηλία, ναυτία, αλλαγή στην όρεξη και πονοκέφαλο. Αλλεργικές αντιδράσεις μπορεί να προκύψει σε μερικούς ανθρώπους.

Λαμβάνοντας μεγάλες ποσότητες κρόκος είναι μη ασφαλές. Υψηλές δόσεις μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση, συμπεριλαμβανομένων κίτρινη εμφάνιση από το δέρμα, τα μάτια και στους βλεννογόνους, έμετος, ζάλη, αιματηρή διάρροια, αιμορραγία από τη μύτη, χείλη και βλεφαρίδες; μούδιασμα; και άλλες σοβαρές παρενέργειες. 12-20 Γραμμάρια δόσεις μπορεί να προκαλέσει θάνατο.

κρόκος: χρησιμοποιεί, παρενέργειες, αλληλεπιδράσεις και προειδοποιήσεις

Ειδικές προφυλάξεις και προειδοποιήσεις:

Εγκυμοσύνη και θηλασμός: δεν λαμβάνουν κρόκος σε ποσότητες μεγαλύτερες από αυτές που συνήθως βρίσκονται στα τρόφιμα. Τα μεγαλύτερα κρόκος μπορεί να κάνει η μήτρα σύμβασης και μπορεί να προκαλέσει αποβολή.

Δεν αρκεί, είναι γνωστό για την ασφάλεια της χρήσης κρόκος κατά τη διάρκεια θηλασμού. Μείνετε στην ασφαλή πλευρά και αποφυγή χρήσης.

Διπολική διαταραχή: κρόκος φαίνεται να είναι σε θέση να επηρεάζουν τη διάθεσή. Υπάρχει ανησυχία ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση και παρορμητική συμπεριφορά (μανία), σε άτομα με διπολική διαταραχή. Μην χρησιμοποιείτε κρόκος εάν έχετε αυτήν την κατάσταση.

Αλλεργίες σε Lolium, Olea (περιλαμβάνει ελαιολάδου), και Salsola φυτικών ειδών: άτομα που είναι αλλεργικός σε αυτά τα φυτά μπορεί επίσης να αλλεργικός στα κρόκος.

ΚΟΥΛΟΎΡΙΑ δόσης

Οι ακόλουθες δόσεις έχουν μελετηθεί στην επιστημονική έρευνα:

 • Για την κατάθλιψη: 30 mg/ημέρα, για ένα συγκεκριμένο απόσπασμα κουλούρια. Μια διαφορετική κουλούρια απόσπασμα 15 mg δύο φορές ημερησίως έχει επίσης χρησιμοποιηθεί.
 • Για το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS): 15 mg μια συγκεκριμένη αιθανόλης κουλούρια εκχύλισμα δύο φορές την ημέρα (τμήμα της καλλιέργειας και ανάπτυξης του Ινστιτούτου των φαρμακευτικών φυτών).
 • Για εμμηνόρροιας ενοχλήσεις: 500 mg ένα συγκεκριμένο συνδυασμό προϊόν περιέχει ζαφορά, σέλινο σπόρων προς σπορά και γλυκάνισο αποσπάσματα (SCA, Gol Daro φυτικής ιατρικής εργαστηριακής) τρεις φορές την ημέρα για τις πρώτες τρεις ημέρες της εμμήνου ρύσεως.
 • Για τη νόσο Alzheimer: 30 mg την ημέρα σε συγκεκριμένο προϊόν κουλούρια.
Κάντε κλικ εδώ για να αγοράσουν SaffronGoldPlus από την επίσημη ιστοσελίδα